Connect with us

Hirdetés

technokrata

Technology Fast 500 2004

Dotkom

Technology Fast 500 2004

A Deloitte közzétette az EMEA régió (Európa, Közel-Kelet, Afrika) 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozásának (“Technology Fast 500”) 2004. évi listáját.

Az első helyezett lastminute.com 96.512 százalékos eredményével rekordod állított föl az elmúlt öt év átlagában mért árbevétel növekedésben, míg a vizsgált vállalkozások összesített, öt év átlagában mért árbevétel növekedése 1.243%-ra nőtt. A vezérigazgatók 68 százaléka teljesen biztos vagy biztos benne, hogy a következő évben is tartani fogják a növekedési ütemet; ez az eddigi legmagasabb érték. A ”Technology Fast 50” 2001-es győztese a Hírek Média és Internet Technológiai Kft. volt, 1.853%-os összesített növekedéssel.

A Deloitte “500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás” versenyének 2004. évi EMEA régióra vonatkozó eredményeit 2004. december 2-án hirdették ki a londoni Royal Academy of Arts-ban rendezett ünnepélyes díjátadó ebéden. Ezen kívül a Deloitte közzétette az EMEA régióban tevékenykedő 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás vezérigazgatóival készített felmérését is. Ez átfogó áttekintést nyújt a győztes vállalkozások üzleti trendjeiről és háttérstatisztikáiról, valamint összesíti az ágazatban érintett vállalkozások vezérigazgatóinak aggodalmait és várakozásait. A “Technology Fast 500” program tőzsdén jegyzett és magántulajdonban lévő technológiai vállalkozásokra terjed ki az EMEA régió 21 országában; ez a lista a technológiai ágazat legobjektívabb iparági sorrendje. A díjakat a Deloitte “Technológia, Média és Telekommunikáció” (TMT) ágazati csoportja szponzorálja és ítéli oda.

Az első helyezett az elmúlt öt év átlagában mért 96.512 százalékos árbevétel növekedésével a lastminute.com, amely egy független utazási és szabadidős internetes vállalkozás. A második pedig a Netsize lett. Az angliai központú lastminute.com az alábbi online márkanevek tulajdonosa és üzemeltetője is: holidayautos.com, travelprice.com, degriftour.com, travelselect.com, travel4less.co.uk, eXhilaration.co.uk, medhotels.com, first-option.co.uk, gemstonetravel.com és lastminute.de.

Az idei év sorrendjének kialakítása során az alábbi trendek körvonalazódtak:

  • Az 500-as listára felkerült vállalkozások esetében az öt év összesített árbevétele átlagosan 1.243 százalékkal nőtt, míg a tavalyi év átlagos árbevétel növekedése ugyanezen 500 vállalkozásnál 1.175 százalék volt, ami akkor a 2002-es növekedési adatok csaknem kétszerese volt.
  • Változatlanul a szoftvercégek uralják a mezőnyt (42 százalék). A különböző ágazatok részesedése nem változott jelentősen az elmúlt évhez képest.
  • Az internetes vállalkozások mindössze 12 százalékot képviselnek a listán, ugyanakkor igen jól szerepeltek: az első 100-ban 20 internetes vállalkozás található, amelyek közül három az első 10-be is bekerült és ezek közül az egyik a vitathatatlan győztes.
  • A Mimóza Kommunikációs Kft., az egyetlen magyar cég idén a listán, a 38. helyet érte el.

A Deloitte Technology Fast 500 vezérigazgatói felmérésének áttekintése
A Technology Fast 500 sorrend összeállításán kívül a Deloitte közzétette az 500 érintett vállalkozás vezérigazgatói körében készített felmérését is. Az itt azonosított főbb tendenciák az alábbiak:

  • A folyamatos növekedésbe vetett hit magasabb, mint korábban bármikor; a vállalkozások 68 százaléka teljesen biztos vagy biztos benne, hogy jövőre is fenn fogja tudni tartani növekedési ütemét.
  • Az idén az alkalmazottak bizonyultak az első és legfontosabb sikertényezőnek: a vállalkozások több mint 30 százaléka szavazott erre a kategóriára (tavaly: a “megfelelő időzítés a piacon” kategória lett az első).
  • Az Internet valóban nyitott az üzletre: a vállalkozások csaknem 40 százaléka online intézi üzleti ügyeinek többségét, és még ennél is több alkalmazza az Internetet nem csak kommunikációra, hanem értékesítésre és forgalmazásra, munkaerő-toborzásra és ügyfél-támogatásra/ügyfélkapcsolat-kezelésre (CRM) is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés