Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújult a Vírushíradó

Dotkom

Megújult a Vírushíradó

Kibővített tartalom, újabb IT biztonsági rovatok.

A 2F 2000 átadta a megújult Vírushíradó portált, ami ezzel egyidejűleg bekerült az Origo portfoliójába. Az új portál nem csak megjelenésében és szerkezetében változott meg, de tartalmában is bővült. Az olvasók a vírusok mellett immár a kéretlen reklámlevelek és egyéb rosszindulatú internetes tartalmak ellen is kaphatnak szakszerű segítséget. A Vírushíradón a folyamatosan frissülő IT biztonsági hírek mellett publikációk és szakértői írások is találhatók az elektronikus aláírás, a jogi háttér és az internetes fogyasztóvédelem témakörében, és a tervek szerint ezen rovatok száma a közeljövőben tovább bővül majd. A szakértői rovatok azoknak az olvasóknak szólnak, akik mélyebben érdeklődnek az IT biztonság iránt, és bepillantást kívánnak nyerni olyan témákba is, amelyek eddig háttérbe szorultak, kevesebb nyilvánosságot kaptak.

A Jogi háttér című rovatban az érdeklődők Dr. Ormós Zoltán, az Ormós Ügyvédi Iroda vezetőjének publikációit olvashatják, amelyek elsősorban a vírusok, a biztonságtechnika és az informatika jogi kérdéseit dolgozzák fel. „A jogi szakértői rovatot azért hoztuk létre, hogy egy igen széles közönségnek részletesen be tudjuk mutatni azokat a jogi eszközöket, melyek a vírusok készítőivel, a spamek küldőivel és a hackerekkel szemben bevethetőek, illetve ezen a fórumon általánosságban is foglalkozhatunk az informatika jogi hátterével.” – nyilatkozta Dr. Ormós Zoltán.

Rózsahegyi Zsolt, a NetLock ügyvezető igazgatója: „[…]megjelenünk a Vírus Híradón, ahol az elektronikus számlázás, elektronikus archiválás, elektronikus bevallások, weboldalak SSL tanúsítvánnyal való védelme, illetve az egyéb elektronikus hitelesítéssel kapcsolatos témaköröket fogjuk körüljárni.”

A témák sokszínűségét mutatja a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szakértői rovata, ahol az olvasók az állami hatóság álláspontját ismerhetik meg a vírusok és egyéb internetes fenyegetések témakörében. „A fogyasztókat a tájékozatlanságuk okán érő károk között jelentősek az internetes fenyegetések okozta károk, amelyek rendkívül sok fogyasztót érintenek. Ezért ezt a feladatot kiemelten kell kezelnünk. A Vírushíradóval azért működünk együtt, mert ez az együttműködés számottevően hatékonyabbá teszi munkánkat.” – nyilatkozta Varju Gyula, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség vezető főtanácsosa.

A portálon négy fajta hírlevélre iratkozhatnak fel az érdeklődők: heti rendszerességgel kapnak vírusokkal kapcsolatos híreket valamint információkat a portállal kapcsolatos újdonságokról, alkalmi vírusriasztásokat és a Vírushíradó Cikkexpressz a portál új cikkeit; míg a Techbázis Hírlevél az Origo Techbázis heti híreit küldi el az olvasóknak. A website egyik újdonsága, hogy lehetőség nyílik a Vírushíradó Ticker — egy online hírterjesztő alkalmazás — installálására, amely azonnal hírt ad a felhasználónak, ha bármilyen új veszélyforrás jelenik meg a Világhálón.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés