Connect with us

Hirdetés

technokrata

Informatikai beruházások az árubiztonság fokozására

Dotkom

Informatikai beruházások az árubiztonság fokozására

Megkezdődött a tesztelése egy rádiófrekvenciás azonosító (RFID) rendszernek.

A Waberer´s Csoport újabb, az ágazatban egyedülálló informatikai beruházást hajt végre ügyfelei árubiztonságának további növelése érdekében. Magyarország és Közép-Európa piacvezető szállítmányozási, fuvarozási vállalata hazánkban eddig még nem alkalmazott, komplex beléptető rendszert integrál vállalatirányítási informatikai hálózatába.

A cégcsoport budapesti központi telepére hetente több ezer 24-25 tonnás kamion fut be, illetve távozik a karbantartás, az úti okmányok átvétele, a szállítmány átvétele után. A saját és az alvállalkozói flottát eddig is ellenőrizte a személyügyi rendszer a gépjárművezetők, a szállításirányítási rendszer pedig a folyamatban levő, már elvégzett és tervezett fuvarok szempontjából. A beléptetésnél és a távozásnál azonban az adminisztráció Magyarországon szokásos hagyományos módszereit alkalmazták.

A már bevezetett rendszámfelismerő rendszer emberi beavatkozás nélkül veti össze a kamion rendszámát a szállításirányítástól kapott információkkal, és döntést hoz arról, hogy az adott vontató és pótkocsi együtt behajthat-e, illetve elhagyhatja-e a telepet. Hamarosan megkezdődik annak a nagy pontosságú és gyors íriszleolvasó rendszernek a telepítése is, ami a személyügyi rendszerrel és a rendszámfelismerő rendszerrel összekötve becsaphatatlan módon azonosítja a gépjárművezetőt a reá bízott feladattal és az általa vezetett kamionnal.

Megkezdődött a tesztelése egy rádiófrekvenciás azonosító (RFID) rendszernek, ami a járművekben elrejtve és rádiófrekvenciás érzékelőkkel kiegészítve tévedhetetlenné teszi a rendszámleolvasási folyamat részelemeit is. Mindez együtt biztosítja, hogy csak az a személy vezetheti az adott járművet, aki erre a feladatot kapta, és csak olyan irányban mozoghat, ami a feladat optimális végrehajtásához szükséges.

Mindezek a fejlesztések kiegészítik azokat a hatékonyság növelő és a munkavégzés, valamint a szállított áruk biztonságát szavatoló informatikai rendszereket, amelyek a Waberer´s Csoportnál már évek óta működnek. Ezek közé tartozik a műholdas járatkövető rendszer, a járatoptimalizáló informatikai rendszer és más egyéb, a kamion műszaki paramétereiről és a szállított áru aktuális állapotáról folyamatosan tájékoztató berendezések és megoldások, amelyek részei a cégcsoport integrált vállalatirányítási rendszerének.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés