Connect with us

Hirdetés

technokrata

IFS: növekedés, erősödő piaci pozíciók

Dotkom

IFS: növekedés, erősödő piaci pozíciók

A nemzetközi licenceladások 14%-kal, a magyarországi árbevétel 40%-kal növekedett.

Az IFS vállalatcsoport 2004. január és szeptember közötti időszakban 14%-kal növelte licenceladásainak számát, a működési költségek további csökkenése mellett. Ennek hatására az ERP beszállítók nemzetközi élmezőnyében a piacvezető SAP-hez hasonlóan az IFS is tovább erősítette pozícióit. A pozitív nemzetközi mutatókhoz az IFS magyarországi leányvállalata, az IFS Hungary 40%-os árbevétel növekedéssel és 5 új ügyfél megszerzésével járult hozzá a szeptember végéig tartó időszakban.

Az IFS licenc bevételnövekedése elsősorban az úgynevezett feltörekvő piacoknak (Latin-Amerika, Kelet-Európa és Ázsia), ausztráliai, japán, latin-amerikai és kelet-európai régióknak köszönhető. Oroszországban az IFS disztribútorának többségi részvényeinek felvásárlásával saját leányvállalatot is alapított. A felvásárlással az IFS a világ egyik leggyorsabb ütemben fejlődő IT piacán és ezáltal a kelet-európai régióban is vezető pozíciót kíván betölteni.

IFS Hungary
Az IFS Hungary idén 40%-os árbevétel növekedéssel számol, ami a licenc eladások növekedése mellett a megszerzett 5 új ügyfélnek is köszönhető. A Pápai Hús Rt.-nél – amely az egyik vezető magyarországi húsipari vállalat – speciálisan az élelmiszeripari folyamatokra szabott informatikai megoldás kerül bevezetésre. A fejlesztés komoly SAPARD programtámogatással valósul meg, és nem csupán a vállalatra, de az iparág egészére pozitív hatással lehet.

Az egyik legnagyobb hazai ital nagykereskedő vállalat is a logisztikai és pénzügyi folyamatainak racionalizálását tűzte ki célul, amikor is az IFS Applications bevezetése mellett döntött.

A bevételek növekedése mellett javult a vállalat nyereségessége és 30 százalékkal bővült a helyi csapat is. Az IFS Hungary ezáltal továbbra is a TOP 3 nemzetközi ERP beszállító között található árbevételei alapján Magyarországon az SAP és az Oracle mellett.

Nemzetközi tendenciák
Az üzleti alkalmazások piacán folytatódik az a meghatározó tendencia, mely szerint az ügyfeleknél továbbra is érzékelhető egyfajta bizalmatlanság a gazdasági fejlesztések iránt. Ez többek között azt eredményezi, hogy az eladási ciklusok hosszúra nyúlnak, ami nem kedvez az új nagy projektek elindításának. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a korábban felfüggesztett projektek ismét előtérbe kerülnek, és folyamatos igény van a fejlesztések és a modernizációs tevékenységek iránt. Iparági elemzők véleménye szerint (AMR Research, Gartner) az üzleti alkalmazások piaca a harmadik negyedévben ugyanazon a szinten mozgott, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. Míg az AMR a negyedik negyedévre a trendek változatlanságát jósolja, a Gartner 4-6%-os növekedést prognosztizál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés