Connect with us

Hirdetés

technokrata

Széles partneri támogatással lépett piacra az SAP Business One

Dotkom

Széles partneri támogatással lépett piacra az SAP Business One

A Softinvest, a Hostlogic és a Volán Elektronika teljes erőbedobással dolgozik az SAP új, kis- és középvállalatok számára kifejlesztett megoldásának értékesítésén.

Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy megkezdi az SAP Business One magyarországi értékesítését. A világ harmadik legnagyobb szoftvergyártója úgy döntött, hogy értékesítési partnerek közvetítésével forgalmazza KKV-piaci megoldásait. Ennek oka kettős: egyrészt az SAP szívesebben összpontosítja kutatás-fejlesztésre és szolgáltatások nyújtására idejét, energiáját, és bízza az értékesítést – megfelelő módszertani háttérrel és segédeszközökkel ellátott – partnerekre; másrészt pedig tisztában van azzal, hogy sokrétű tapasztalatuk folytán partnerei alkalmasabbak a helyi, ágazatspecifikus igények kiszolgálására. Az SAP értékesítési csatornájának működését így nem akadályozza az egyes ágazatok és szakterületek korlátozott ismerete, és a disztribútorok hatékonyabban tudják biztosítani a KKV-k speciális problémáira reagáló megoldásokat.

Az SAP KKV-piaci értékesítési stratégiája értelmében az ügyfelek a vállalat partnereitől szerezhetik be SAP-megoldásaikat. Ehhez első lépésként meg kell keresniük az SAP adott ágazatra szakosodott, helyi partnerét. Az értékesítési partner ezután számba veszi az adott ügyfél igényeit, és a „bevált üzleti gyakorlatot” követve ajánlatot készít az SAP-termékeiből összeállítható, lehetséges megoldásváltozatokra. Az ügyfélnek pedig nem kell mást tennie, mint kiválasztania a legmegfelelőbb megoldást.

A Softinvest HT Kft, amely 1995 óta foglalkozik integrált vállalatirányítási rendszerek forgalmazásával az elsők között csatlakozott az SAP partnerhálózatához.

„Az elmúlt évtizedekben a kis- és középvállalati piacon szerzett tapasztalataink és az SAP által nyújtott professzionális háttér, biztos alapot nyújt ahhoz, hogy Magyarországon – a KKV piac számára – elérhető vállalatirányítási rendszerek között kiemelkedő SAP Business One, az SAP más megoldásaihoz hasonlóan, elfoglalja az őt megillető piacvezető szerepet. A termék bevezetés első időszakában megszerzett tapasztalataink bizonyítják – jelenleg 6 cégnél kezdődött meg a termék éles használata, illetve bevezetése –, hogy az SAP Business One-ban megvalósult know-how alkalmas a megcélzott vevőkör igényeinek hatékony kiszolgálására, valamint a vállalatok támogatására abban, hogy a könyvelési és ügyviteli tevékenységek helyett a cég alaptevékenységeire koncentrálhassanak. A Softinvest HT Kft.-ben dolgozó kollégák a folyamatos továbbképzéseken és a mindennapi munkavégzés közben megszerzett tapasztalataikkal felkészülten várják, hogy költség-hatékony megoldást szállíthassanak az SAP Business One rendszer felhasználásával az érdeklődő cégek számára.” – nyilatkozta György István kereskedelmi igazgató.

A Hostlogic Kft. az egyik legrégebbi és legmegbízhatóbb SAP partnerek közé tartozik. A cég az elsők között kezdte forgalmazni az SAP Business One-t, amely mögött az a szándék húzódik meg, hogy az SAP teljes termékskáláját lefedjék kínálatukkal.

„Az SAP auditált partnereként az R/2 és R/3 bevezetés terén szerzett tapasztalatainkat szeretnénk a magyarországi, több ezer céget magában foglaló kis- és középvállalati piacon is kamatoztatni. Ez a szektor hatalmas lehetőségeket rejt magában, éppen ezért hoztunk létre cégünkön belül egy teljesen önálló SBO divíziót.” – ismertette a Hostlogic terveit Zoltai Zoltán divízióvezető. „Egy-két fős cégektől kezdve 40 fős vállalkozások is megtalálhatóak ügyfeleink között. Ezek a cégek a korábbi analitikus nyilvántartási rendszerüket szeretnék kiváltani egy egységes felülettel, úgymond „rendszerbe foglalni az életüket” az SAP Business One segítségével. Az SBO a vállalati növekedés egyik kulcsa, hiszen ahogy a cég egyre nő, a korábbi rendszerekkel a folyamatok egyre nehezebben vagy egyáltalán nem kezelhetőek.” – tette hozzá a konzulens.
A Volán Elektronika Rt., amely már csaknem húsz éve kínál üzleti megoldásokat kis- és középvállalatok számára, saját LIBRA megoldásával ötvözve kínálja az SAP Business One -t.

„Az SBO termék portfoliónkba illesztése kiemelkedő jelentőségű abban a stratégiában, amelyet a kis- és középvállalati szegmensben betöltött pozíciónk erősítésére folytatunk. Úgy gondoljuk, hogy ez a piaci terület a következő néhány évben nemcsak számaiban fog növekedni, de az ügyfelek elvárásaiban is. Az SBO modern folyamat szemlélete tökéletesen kiegészíti a LIBRA által közel két évtizede nyújtott, megszokott és jól bevált számviteli funkciókat, és ez által egy komplex, testreszabható megoldáscsomagot kínálhatunk.” – mondta Papp Zoltán, a Volán Elektronika Rt. vezérigazgató-helyettese. „A Volán Elektronika nem csupán bevezeti és támogatja a LIBRA3S for SAP Business One megoldáscsomagot, de folyamatos fejlesztésekkel is hozzá kíván járulni az SBO sikeréhez.” – fűzte hozzá a vezérigazgató-helyettes.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés