Connect with us

technokrata

A SANYO új beruházása Magyarországon

Dotkom

A SANYO új beruházása Magyarországon

A SANYO európai terjeszkedése során Magyarországra összpontosít.

2004. november 9-én Hiromoto Sekino, a SANYO Electric Co. igazgatótanácsának elnöke Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján bejelentette a cég új dorogi üzemegységének megnyitását.

Az új, fényelektromos modulokat és kereskedelmi légkondicionáló berendezéseket gyártó üzemegység körülbelül 10.000 m2 alapterületen, 2,5 milliárd jen (körülbelül 4,5 milliárd forint) értékű beruházás eredményeképpen valósul meg. Az építés 2004 decemberében kezdődik, a gyár 2005 októberétől kezdi meg működését, ami 2006 szeptemberétől éri el az évi 120.000 egység teljes kapacitást.

A SANYO Hungary Kft. dorogi telephelye már most Európa legnagyobb újratölthető lítium-ion elemeket gyártó üzeme, a beruházás megvalósulásával egyszersmind a fényelektromos modulok legnagyobb európai gyártója is lesz.

A SANYO energetikai és ökológiai termékei a vállalat szabadalmaztatott csúcstechnológiáján alapulnak, mely a környezetre jutó terhelést csökkenti. A vállalat előrejelzése szerint a környezetbarát termékek iránt ugrásszerű keresletnövekedés várható, melynek hajtómotorja a legnagyobb európai piac, Németország.

A napenergiát hasznosító termékek keresletének növekedésére válaszolva, a SANYO kibővítette a napelem-rendszerek gyártási kapacitását. A SANYO „HIT” napelemeinek nagyobb a hatékonyságuk, mint a hagyományos kristályos napelem-rendszereknek – magas hőmérsékleten nagyobb teljesítményre képesek.

A SANYO Electric Company Ltd. a fogyasztói elektronikai cikkeket gyártó globális óriáscégek egyike, amely vezető szerepet játszik a technológiai innováció terén. A SANYO üzleti tevékenysége széles skálát ölel fel, az audiovizuális és kommunikációs berendezésektől, az otthoni készülékeken és kereskedelmi berendezéseken át az elektronikus szerkezetekig és elemekig bezárólag.

A SANYO csoport világszerte 109 fióküzemet és 67 tagvállalatot számlál; a 2004. március 31-én befejeződött üzleti évben a vállalati csoport mérleg szerinti eredménye 23.729 millió dollárt tett ki.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin