Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel-alapú Maxdata szerverek a Lengyel Választási Hivatalnál

Dotkom

Intel-alapú Maxdata szerverek a Lengyel Választási Hivatalnál

A Lengyel Választási Hivatal az Intel-alapú Maxdata szervereket választotta az egész országban elterjeszteni kívánt elektronikus szavazáshoz.

Az Intel bejelentette, hogy a Lengyel Választási Hivatal Intel Itanium 2 és Intel Xeon processzor-alapú Maxdata szervereket választott az új, egész országban elterjeszteni kívánt elektronikus szavazáshoz, amely által a lengyel választási rendszert a hagyományos papíralapú rendszer helyett online választássá alakítanák. Az új informatikai infrastruktúra központilag gyűjti, számolja és analizálja majd a szavazatokat, illetve a szavazási adatokat elektronikusan továbbítják az otthoni számítógépekre, illetve a 49 regionális választási biztoshoz. Ezáltal jelentősen nő a hatékonyság, mellyel felgyorsulna a nemzeti és helyi választások eredményének kihirdetési ideje, illetve csökkenhetne a választások összköltsége.

Az elektronikus szavazási projekt mindemellett megnövekedett biztonságot is jelenet, elsősorban a folyamatok automatizálása, illetve a szavazási adatok biztonságos, számítógépes környezetben való tárolása által. Az Intel Itanium 2-alapú Maxdata Platinum 9000 szerverek emellett lehetővé teszik a Varsóban működő Lengyel Választási Hivatal számára a választási lista folyamatos frissítését, illetve a szavazási minták elemzését, amely elsősorban politikai pártoknak és a média számára nyújt plusz információt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés