Connect with us

Hirdetés

technokrata

IDF: Hosszabb akkumulátor-élettartam alacsonyabb energiaigényű kijelzőpanelek révén

Dotkom

IDF: Hosszabb akkumulátor-élettartam alacsonyabb energiaigényű kijelzőpanelek révén

A mobil számítógépek akkumulátor-élettartamok fejlesztésén dolgozó csoport (Mobile PC Battery Life Group) fontos mérföldkőhöz érkezett.

A tajvani IDF-en a mobil számítógépek akkumulátor-élettartamának hosszabbításáért felelős munkacsoport (EBL-WG) bejelentette, hogy egy kulcsfontosságú szakaszhoz értek, az alacsonyabb energiaigényű kijelzőpanelek kezdeményezésével, hiszen a jelenlegi állás szerint évente átlagosan több mint 6 millió alacsony-energiaigényű 12,1/14,1/15,0 XGA kijelzőpanelt szállítanak, 3 vagy kevesebb wattal, amely a 2004-es évre becsült notebook-szállítmányok 12%-a.

A kezdeményezés egy évvel ezelőtti elindulása óta az átlagos kijelzőpanelek energiaigénye 4,3-4,5 wattról 3 és alacsonyabb wattértékre csökkent – amely 60 perc extra akkumulátor-életidőnek felel meg. Az EBL-WG célja, hogy évi 10 millió egységet szállítson 3, illetve kevesebb watt energiaigénnyel a következő év elejéig, amely a 2005-ös évre becsül teljes notebook-szállítmányok hozzávetőlegesen 20%-a lenne.

Az EBL-WG mérföldköve tanúsítja, hogy a gyártók továbbra is arra törekszenek, hogy csökkenjen a platformok energiafelhasználása, illetve, hogy kielégítsék a végfelhasználók hosszabb akkumulátor-élettartam iránti igényét. Több vállalat is csatlakozott az EBL-WG kezdeményezéshez; többek között az ATI Technologies, a BIC, az Infineon, a Millenium Cell, a Motorola Energy Systems Group, az O2Micro vagy a Sion Power.

Az EBL-WG arra törekszik, hogy az iparág alkalmazza akkumulátoros élettartam mérési módszerét, amely közös referenciát nyújtana a mobil PC-gyártók számára a különböző panelek energiafelhasználásának méréséhez. A csoport bátorítja az összes kijelzőpanel-gyártó céget, hogy az EBL-WG irányelveinek megfelelően mért energiafelhasználási adatokat jelenítsenek meg termékadataik között. A kezdeményezés elérhetővé teszi a mobil PC-gyártók számára a panel tulajdonságok átfogó listáját, illetve egyszerűbbé teszi a panelek osztályozási procedúráját, azáltal, hogy minden fontos adatot egy helyre gyűjt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés