Connect with us

Hirdetés

technokrata

Steve Ballmer: 100 dolláros PC-kre van szükség

Dotkom

Steve Ballmer: 100 dolláros PC-kre van szükség

A Microsoft vezérigazgatója szerint nem a Linux vagy a biztonsági rések jelentik a legnagyobb problémát a szoftverfejlesztő óriásvállalat számára, hanem a kalózkodás.

˝A legnagyobb probléma, amivel jelenleg szembe kell néznünk, az az, hogy azok az emberek, akik megvehetnék a szoftvereket, nem teszik.˝ – mondta Ballmer egy, a Gartner piackutató cég által szponzorált iparági konferencián felszólalva. A Microsoft vezérigazgatója úgy látja, hogy a most fejlődésnek induló piacokon az alacsonyköltségű PC-k kínálata jelentheti az egyik kiutat a kalózkodásból. ˝Kell, hogy elérhető legyen […] egy százdolláros számítógép ezekben az országokban. Könnyebb és olcsóbb PC-ket kell kifejlesztenünk.˝ – vélekedett a redmondi cég vezetője.

Ismeretes, hogy ezirányba már tett lépéseket a Microsoft. Korábban bejelentették, hogy néhány távol-keleti ország számára olyan Windows-okat kínálnak, melyek jóval olcsóbbak, mint a ˝nyugaton˝ kapható változatok. Igaz, ezek tudásban jelentős korlátozással bírnak a teljes verziókhoz képest. Nem csoda, hogy az elmaradottabb piacokon az internetezők száma meghaladja azokét, akik saját számítógéppel rendelkeznek. ˝Ötször annyi Hotmail felhasználónk van Kínában és Indiában, mint ahány PC megtalálható ezekben az országokban.˝ – mondta Ballmer.

A vezérigazgató a Windows mellett a Microsoft Office-szal való kalózkodást is komoly problémának nevezte a fent említett piacokon. Külön aggodalomra ad okot, fejtegette Ballmer, hogy azok is inkább kalózváltozatokat szereznek be, akik megengedhetnék maguknak, hogy megvásárolják az eredetit – például intézmények és cégek. Ugyanakkor a Microsoft második embere nem tartotta a Linuxot olyan nagy fenyegetésnek, mint ahogyan azt beállítják. ˝A világon sehol sincsen jelentős mennyiségű linuxos kliensrendszer telepítve.˝ – mondta Ballmer, aki szerint ez a nyíltforrású szoftver hosszú távon nagyobb költségeivel magyarázható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés