Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan kapható lesz az ˝önmegsemmisítő˝ DVD

Dotkom

Hamarosan kapható lesz az ˝önmegsemmisítő˝ DVD

Pár hét múlva egy speciális másolásvédelmi eljárás kezdi meg útját az USA-ban.

A Convex Group nevű atlantai vállalat bejelentette terveit, miszerint egy alacsony költségvetésű filmmel, a ˝Noel˝-lel kezdi meg piaci szereplését az egyszer használatos DVD. A november 12-ére datált megjelenési időpontban 5 dollárért bárki megvásárolhatja az Amerikai Egyesült Államokban az Amazon.com-on keresztül, 5 dollárért (körülbelül 1000 forint) a filmet.

A lemez felépítése azon az elgondoláson alapul, hogy a DVD adathordozó felületére olyan speciális anyagokat visznek fel, amik reakcióba lépnek a levegővel. Mindez oda vezet, hogy a légmentes csomagolásból kiszedett korongoknak alig 48 órányi ˝élettartam˝ engedélyezett, ezen túlmenően egyszerűen lejátszhatatlanná válnak a rajtuk levő anyagok kémiai megváltozása miatt.

Nem újkeletű az eldobható DVD ötlete: korábban például a Flexplay nevű cég foglalkozott vele (ezt vásárolta fel a Convex még szeptemberben) – a Disney révén már többször is tesztelték az önmagától rekordgyorsasággal elromló lemezeket. Az alapelgondolás az volt, hogy körülbelül egy mozijegy áráért biztosítsák az otthoni szórakozást egyszerre akár 4-5 embernek is, akik nem akarnak a moziba elmenni, de túl soknak tartják az ennél 3-8-szor többe kerülő ˝hagyományos˝ DVD-k árát másfél-két órányi szórakozásért.

Az önmegsemmisítő (avagy eldobható, kinek hogy´ tetszik) DVD, és az új piacok meghódítása a vásárlók szempontjából (kényelméből) is jó ötlet, egyetlen szépséghibája van csak a dolognak: mi lesz a rengeteg tönkrement DVD-vel?



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés