Connect with us

technokrata

Újgenerációs másolásvédelem – speciális CD-k a hagyományos lejátszókban

Dotkom

Újgenerációs másolásvédelem – speciális CD-k a hagyományos lejátszókban

A Dynamic Media Solutions dollármilliós bevételtöbbletet ígér a tartalomtulajdonosoknak új másolásvédelmi technológiája révén.

A jelenlegi és a következő generációs optikai médiáknak ígér hatékony másolásvédelmi megoldást a DMS. Voltaképp szinte minden területen alkalmazható: az írható CD-k és DVD-k esetében, játékokat és adatbázisokat tartalmazó korongoknál, még a DVD-audió esetében is, egyetlen kivétel az audió CD. A jelenlegi CD/DVD-lejátszókkal teljes mértékben kompatibilis, ugyanakkor nagyon költséghatékony technológia ellehetetleníti a nagymennyiségű jogosulatlan másolásokat: felhasználásával elérhető, hogy képtelenek legyen az adott korongról felhasználói szinten 1:1-ben való duplikátumokat előállítani a fogyasztók.

Napjainkban a legtöbb másolásvédelmi eljárás olyan algoritmusokra vagy digitális vízjegyekre alapul, melyeket a lemezekre rögzítenek, így ezek kikerülése közel sem lehetetlen. Ezzel szemben a DMS megoldása egy olyan egyedi trükkben rejlik, melyet eddig nem alkalmazott senki sem: levédetett kémiai összetevők és szoftveres algoritmus egyidejű felhasználásával igyekeznek ellehetetleníteni az illegális másolásokat. A két technika egyidejű alkalmazásával elérhető, hogy egy olyan jel kerüljön a védeni kívánt korongra, amely képes a lézersugarat dinamikusan befolyásolni, így az nem tud az eredetivel megegyező másolatot előállítani. Ráadásul a lejátszók megváltoztatására nincs szükség, mivel minden szükséges összetevő magán a lemezen található: az algoritmus is és a megfelelő kémiai anyagok is.

A technológia lehetővé teszi a tartalomtulajdonosoknak, hogy minden egyes kiadványhoz saját szabályokat állítsanak be; például lehetővé tegyék, hogy néhány biztonsági másolatot készítsenek a felhasználók az eredetiről, de a másolatok is védettek lesznek. Persze az egész találmány csak akkor hatásos, ha más összetevőből álló CD-ket, DVD-ket már nem lehet majd kapni a piacon, hiszen ki fog ilyen korongokat venni a boltban, ha ugyanannyiért ilyen másolásvédelemre nem képes lemezeket is vásárolhat?Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin