Connect with us

Hirdetés

technokrata

Noteszgép 200 ezer forintos ár alatt

Dotkom

Noteszgép 200 ezer forintos ár alatt

Átszámítva még kétszázezer forint sincsen az a linuxos noteszgép, melyet nemrég jelentettek be Franciaországban.

Egy kis francia vállalat, az Errex a napokban jelentette be legújabb noteszgépét, mely a Mandrake Linux 10-es változatát tartalmazza operációs rendszer gyanánt. A nyíltforrású szoftver alkalmazása egyértelműen költségcsökkentő lépésként merült fel, s többek között ennek is köszönhető, hogy az ára nettó 750 euró alatt maradhatott (ez 260 forintos árfolyamon is ˝csak˝ 195 ezer forint).

Ezért az összegért nem is kell túl sok kompromisszumot kötni, sőt! Az 1200X-ERX notebook az AMD Athlon Mobile processzorára alapul, ebből alapkiépítettség esetén egy 2000+-os típus kerül a hordozható számítógépbe (de lehetőség van 2600+-os modell vásárlására is). Operatív tárának mérete 256 MB, mely mellé az egyik legkisebb, 20 GB-os kapacitással bíró winchester került. Kijelzőjére azonban nem lehet panasz: a 15 colos TFT LCD maximum XGA (1024×768 pixeles) felbontás megjelenítésére képes.

Optikai meghajtója DVD-k és CD-k olvasására, ez utóbbi írására is képes (igény szerint DVD-íróval felszerelten is meg lehet vásárolni az Errex noteszgépét). Támogatja a PCMCIA szabványt, rendelkezik egy Firewire és négy USB porttal. 10/100 Mbps-os Ethernet csatoló is megtalálható az eszközben, mely AC´97-es hangzásra képes kicsiny hangszóróján. A forgalmazó 2 év garanciát vállal a notebookra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés