Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Avaya felvásárolta a Tenovist

Dotkom

Az Avaya felvásárolta a Tenovist

Piacvezetővé válhat Európában az amerikai cég.

Jelentős tőkekoncentráció történt az európai telefon- és hálózatintegrációs piacon. Az egyik meghatározó, IP telefóniával is foglalkozó német Tenovis céget felvásárolta az amerikai Avaya Inc. A tranzakció összege 370 millió dollár, de az Avaya átvállalta a cég 275 millió dolláros adósságát is. Ugyanakkor a társaság a befektetéstől 1 milliárd dollár hasznot remél.

A Tenovisnak 5.500 alkalmazottja dolgozik Európa-szerte, és eddig is igen jelentős pozíciót töltött be az európai piacon – nyilatkozta a felvásárlásról Gáll Tamás, az Avaya magyarországi leányvállalatának kereskedelmi igazgatója. Az Avaya korábban Európában mindössze 1.800 alkalmazottat, és szerényebb piaci részt mondhatott magáénak. A fentiekből következik, hogy a német cég felvásárlásával és a Tenovis mintegy 200 ezres ügyfélbázisával a vállalat mindenekelőtt európai pozícióit szeretné megerősíteni.

A hamburgi székhelyű Tenovis neve elsősorban call- és contact centerek, ügyfélkezelő rendszerek, és hálózatok révén vált ismertté Európában, míg Magyarországon elsősorban a telefónia piac meghatározó szereplője. A cégnek működik irodája Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svájcban és Hollandiában is. Hazánkban a Tenovis termékeket a Robert Bosch Kft. képviseli. Az Avaya – közel 100 fővel – közvetlenül, hangsúlyosabban van jelen a magyarországi piacon – a hazai csapat a helyi működés mellett egy európai támogató központot is üzemeltet itthonról. A Tenovis hazai képviseletéről az illetékes versenyhatóságok döntése, illetve a közgyűlés egyetértő szavazata után lehet majd többet megtudni. Az biztos, hogy a két cég fúziója erősíti majd az Avaya magyarországi helyzetét is, hiszen a cél itthon is a piacvezető szerep erősítése mind a contact center, mind az IP telefónia területén.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés