Connect with us

Hirdetés

technokrata

Koncesszió-osztás Horvátországban

Dotkom

Koncesszió-osztás Horvátországban

Mindössze 15 vállalat érdeklődését keltette fel a Horvátországban meghirdetett mobilkoncessziók.

2004. szeptember 14-én jár le a Horvátországban meghirdetett második generációs (GSM) és harmadik generációs (UMTS) mobilkoncesszió megszerzésére kiírt pályázatok benyújtásának határideje. Az ajánlatok elbírálása ez év október közepére várható.

A horvát mobilkoncessziók értékesítéséért felelős szervezet közleménye szerint mindössze 15 távközlési vállalat jelezte érdeklődését a meghirdetett három GSM- és három UMTS-koncesszió megszerzésére. Az érdeklődők között van a Mobilkom Austriához tartozó VIPnet, valamint a Deutsche Telekom horvátországi leányvállalata, a 98%-os lefedettséggel rendelkező HTmobile. A futottak még kategóriában dél-koreai, török illetve monacói vállalatok is szerepelnek.

A GSM koncessziók 10, az UMTS és a kombinált koncessziók egyaránt 20 évre szólnak. A GSM-licencért az első évre 105 millió kunát (14,3 millió euró) kell fizetni, majd évenként a forgalom 0,5 százalékát. Az UMTS-koncesszió nem sokkal drágább, ugyanebben a felállásban először 132 millió kunába (17,9 millió euró), majd évenként a forgalom 1 százalékába kerül. A kombinált GSM/UMTS licenc 172 millió kuna, majd évi 1 százalék.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés