Connect with us

Hirdetés

technokrata

Aktiválható az AMD processzorok vírusvédelme

Dotkom

Aktiválható az AMD processzorok vírusvédelme

Az Intelt megelőzve az Advanced Micro Devices processzorainak jelentős része már a Windows XP SP2 megjelenésének pillanatában védetté tehető számos támadással szemben.

Az EVP, azaz az Enhanced Virus Protection a Windows XP második javítócsomagjának megjelenésével vált aktiválhatóvá a gyártó processzoraiban. A technológia, melyet egyébként az Intel és a Transmeta is alkalmaz már, azt a célt hivatott elérni, hogy az adott rendszerek ne eshessenek áldozatul puffertúlcsordulásos támadásoknak, így akár az erre utazó férgek, vírusok és trójai programok egyes funkcióit is teljesen ellehetetleníti.

Az AMD még 2003. szeptemberében jelentette be a technológia adoptálását processzoraiban, így az összes 64 bites processzorban (Athlon 64, Athlon 64 FX, mobil Athlon 64, mobil Sempron) megtalálható már a védelem – ezzel pedig a chipgyártó pillanatnyi lépéselőnyre tett szert riválisával szemben. Ugyan az Intel is bejelentette már, hogy lapkáiban megjelenik a puffertúlcsordulás ellen védő technológia, de ezen chipek piacra kerülése majd csak az év későbbi szakaszában várható – az AMD processzorai azonban már számos PC-ben megtalálhatók.

Megtalálható az Opteron lapkákban is az EVP, ám ezekben egyelőre még nem lehet aktiválni, mivel az csak a Windows Server 2003 Service Pack 1 illetve a Windows Server 2003 for 64-bit Extended Systems megjelenésekor válik alkalmazhatóvá.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés