Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsó AMD processzorral felszerelt notebookok

Dotkom

Olcsó AMD processzorral felszerelt notebookok

Távol-keleti források szerint az olcsó, mobil Sempron processzorral felszerelt noteszgépek még ebben a hónapban piacra kerülhetnek.

Az olyan nagy forgalmazók, mint a Hewlett Packard, az Acer, az Asustek Computer és az eMachines még augusztusban kijönnek a piacra azokkal a belépőszintű noteszgépekkel, melyek az Adcanced Micro Devices K8-as processzormagján alapuló mobil Sempron lapkákkal lesznek ellátva. Ezek az olcsó típusok tovább segíthetik a noteszgépek részesedésének növekedését a PC piacon, vélekednek a távol-keleti források.

Elősegítheti a K8-as mobil Sempron notebookok előretörését az a tény, hogy az Intel Alviso chipkészlete késésben van, s több mint valószínű, hogy idén már nem is fogunk vele találkozni. Ez az AMD processzorokkal felszerelt hordozható számítógépek malmára hajthatja a vizet a második félév során. Külön előny, hogy a K7-es helyett a K8-ast választva a rendszer szívéül, nincs szükség a régebbi alaplapok áttervezésére, mivel ez utóbbi CPU képes a korábbi alaplapokkal együttműködni.

Az a kérdés, hogy mennyire lesznek majd sikeresek a Sempron processzorok, elsősorban azon fog múlni, hogy a gyártók milyen gyorsan adoptálják az AMD új processzorát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés