Connect with us

Hirdetés

technokrata

Multimédiára hangolva: Nokia-Loudeye együttműködés

Dotkom

Multimédiára hangolva: Nokia-Loudeye együttműködés

Zenei platformjának fejlesztéshez a Loudeye-t választotta a Nokia.

A Nokia is beleveti magát a digitális zene világába: a Loudeye-jal együttműködésben fejleszt drótnélküli megoldást mobiltelefonokhoz. A Motorola hasonló boltot ütött nyélbe az Apple-vel.

Annak érdekében, hogy a finn óriás lépésben maradjon versenytársaival, kénytelen volt erejét egyesíteni a digitális média egyik specialistájával. A többéves megállapodás értelmében a Nokia anyagilag száll be a Loudeye által, globális együttműködés keretében kialakított üzletágba, amely magában foglalja a világ egyik legnagyobb zenei archívumát is. Az összefogás eredményeként a digitális médiatartalommal foglalkozó hálózatok számára elérhetővé válik egy komplett infrastruktúra.

Nokia reagál a Motorolára
A Nokia lépése szorosan követte a Motorola és az Apple között létrejött partneri kapcsolatot, mely során a második legnagyobb gyártó készülékeit használva az iTunes ügyfelei dalokat tölthetnek és játszhatnak le a népszerű internetes zeneboltból mobiltelefonjaikra. A megállapodás a Motorola és az Apple között példaértékű eset: a digitális jogkezelési rendszeren keresztül megvalósuló együttműködés egyelőre egyedülálló.

Multimédiára hangolva
A multimédia tartalmak közül a zene a legközkedveltebb: főként a fiatalabb korosztály számára, éppen ezért sem véletlen, hogy a gyártók és a szolgáltatók figyelmének középpontjában áll.

„Eddig a Nokia a mobil játékokra fókuszált – N-Gage –, ám most végre sikerült felismernie a zenét is lejátszó mobilok iránti igényt.” – mondta Lewis Ward, az IDC elemzője.

A szakértő szerint ez a következő virágzó ágazat a csengőhangok és a Ring Back Tone-ok után. „A zene jó minősége iránti igény az új és újabb készülékek iránti keresletet növeli.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés