Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letölthető a legújabb Sygate Personal Firewall

Dotkom

Letölthető a legújabb Sygate Personal Firewall

Már hozzáférhető a kedvelt behatolásvédelmi eszköz legújabb változata.

A Sygate személyi tűzfalának két változata létezik: a Personal Firewall, mely ingyenesen használható otthoni célokra, és a Personal Firewall Pro, melyért fizetni kell. Mindkettő letölthető a Terminal Download adatbázisából, értelemszerűen az utóbbiból a shareware verzió alapján alkothatunk véleményt a számítógépünket külső és belső hatásoktól védeni hivatott szoftverről.

Maga a program az internetezők körében – ingyenessége mellett – könnyű használhatósága miatt kedvelt (például telepítés közben automatikusan felismeri a rendszer internetes beállításait). Ez azonban nem jelenti azt, hogy csak egy egyszerű tűzfallal állnánk szemben: a Sygate Firewall úgynevezett bi-directional, azaz kétirányú működésre képes. Nemcsak a külső támadásoktól, behatolásoktól igyekszik megvédeni a rendszerünket, hanem a számítógépről kifelé induló, ám nem engedélyezett kérelmeket is blokkolja, ezzel hatékonyan gátolva meg az információszivárgást. A tűzfal képes elrejteni a számítógépet a támadók elől (a nem használt portok blokkolásával), s rendelkezik egy továbbfejlesztett sérülékenység-érzékelő funkcióval is, amivel aktív módon vizsgáltathatjuk át rendszerünket, behatolási pontok után kutatva.

Ezek a tulajdonságok ugyanakkor meglehetősen jó konfigurálhatósággal párosulnak, s a szabályalapú biztonsági rendelkezések a háttértben folyamatosan biztosítják a rendszer védelmét. A felhasználó dönthet a megbízható IP-címek listájáról, ő állíthatja be a portok, protokollok működésének feltételeit stb. Fejlesztői igyekeztek mindent elkövetni annak érdekében, hogy lehetőleg minél kevesebb erőforrást igényeljen a szoftver működése, így egy gyengébb számítási teljesítménnyel bíró PC-n is kielégítően képes ellátni a rendszer védelmét. Egy 133 MHz-es Pentium processzor és 32 MB-nyi operatív tár már elegendő a tűzfal számára.

Az új verzió néhány változása

– lehetőség nyílik token ring adatforgalomra
– apróbb hibajavításokkal bővült a szoftver



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés