Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Exact Software idei első féléve

Dotkom

Az Exact Software idei első féléve

Bevétel növekedés, földrajzi terjeszkedés és felvásárlás.

Az Exact Holding N.V. 2004. július 22-én tette közzé idei első féléves pénzügyi eredményeit.

A teljes bevétel a 102,9 millió euró, hasonlóan a tavalyi évhez, akkor 102,8 millió volt. A bevételek több mint 35 százaléka az euró-zónán kívülről származott. Változatlan deviza-árfolyamok mellett a teljes bevétel 106,4 millió eurót tett volna ki, amely 3,5 százalékos növekedést jelent 2003-hoz képest. A teljes árbevételre vetített eredmény – hasonlóan a tavalyi évhez képest – továbbra is igen magas: 24,4 százalék.

A licenc eladásból származó bevétel 29,6 millió eurót tett ki, amely 7 százalékos növekedést jelent 2003 azonos adatához képes (27,6 millió euró). Változatlan deviza-árfolyamok mellett ez 30,7 millió eurót és 11%-os növekedést jelentene.

Az e-Synergy eladások folyamatosan növekednek. Az első félévben 6,4 millió eurót árbevételt eredményezett az Exact egyedülálló e-business megoldása. Ez 56 százalékos növekedést jelent 2003 azonos időszakához képest. A féléves teljes licenc árbevételekből az e-Synergy 21 százalékkal, az Exact Globe 2003 42 százalékkal részesedett. Jelenleg 33.000 ügyfél használ Exact Globe termékcsaládba tartozó vagy arra alapuló terméket. Mindemellett piacra kerültek az Exact Globe 2003 Gyártás és Projektmenedzsment moduljai.

Az Exact International Hollandián és Észak-Amerikán kívüli eladása 13,8 százalékkal növekedett , amely így elérte a 32,8 millió eurót. Ez a jelentős növekedés az úgynevezett „Parenting” stratégia következetes végrehajtásának köszönhető. Az Exact International Parenting stratégiájának célja, hogy az Exact Software a multinacionális vállalatok kis- és közepes méretű leányvállalatainak első számú választása legyen világszerte. 2004 első felében 220 új szerződést kötött az International csoport, ezek között van: a Siemens világszerte található leányvállalatai, a Techem AG 14 országban, az Asbis 5 országban, az osztrák Royal Schouten és Interchemia valamennyi leányvállalata. A földrajzi terjeszkedés jegyében 2004 első felében számos új irodát nyitott meg az Exact (USA-ban, Dániában, Argentínában, Kuwaitban és Ecuadorban).

Kínában mára több mint 45 Exact alkalmazott dolgozik. Az idei tervek szerint ez a szám év végére el fogja érni a 80-at. A jelenlegi négy Exact iroda (Hong Kong, Shanghai, Peking és Guangzhou) teljes mértékben lefedi a keleti tengerpartot, amely Kína teljes kereskedelmének 80 százalékát, illetve az ERP/ERM piac 70 százalékát jelenti.

További vállalat-felvásárlás: Treadstone Group (Cincinnati, USA), IT tanácsadó és rendszerintegrátor cég.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés