Connect with us

Hirdetés

technokrata

Integrált webes biztonsági megoldás a Trend Micro-tól

Dotkom

Integrált webes biztonsági megoldás a Trend Micro-tól

Az új biztonsági megoldás vírusok, álcázás és kémprogramok elleni védelmet, valamint URL szűrési lehetőségeket biztosít.

A Trend Micro InterScan Web Security Suite v2.0 vírusok, álcázás és kémprogramok elleni védelmet, valamint URL-szűrési lehetőséget kínál egyetlen integrált platformban. A termék SMTP-alapú megoldásokkal egészült ki, és úgy biztosít nagyobb rugalmasságot a hálózat felépítése terén, hogy nem csökken a webes letöltés sebessége. Dedikált webes forgalomszűrő megoldásával az IT rendszergazdák a teljesítmény feláldozása nélkül állíthatják meg a vírusokat, melyek bejuthatnak a vállalati hálózatba a webes és az SMTP alapú levelezés használata során egyaránt.

Álcázásvédelem

A befelé érkező SMTP-alapú levelek védelmét kiegészítendő a szoftver megvédi a felhasználókat a magukat álcázó levélküldőktől, akik első látásra hivatalos leveleket küldenek, hogy megtévesszék a felhasználókat, álweboldalakra csábítsák őket, és személyes információkat, például bankkártya-számokat és jelszavakat szerezzenek meg tőlük. Az InterScan Web Security Suite lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy megakadályozzák az ilyen weboldalak meglátogatását. Az Anti-Phishing Working Group (álcázásellenes munkacsoport) ipari szervezet szerint a jelentett álcázott támadások száma 2004. márciusa és áprilisa között 400-ról több mint 1100-ra ugrott. A Gartner kutatócég becslése szerint 57 millióan kaptak álcázott levelet, legtöbben a tavalyi évben.

Kémprogramok

A kémprogramok általában a felhasználók internetes böngészési szokásairól gyűjtenek és küldenek információkat, ugyanakkor ártó szándékkal is készülhetnek, például hátsó ajtókat nyithatnak meg, rögzíthetik a billentyűleütéseket, vagy személyes információkat tárolhatnak el. A Trend Micro elemzőmotorját arra tervezték, hogy útját állja az ártó szándékú kémprogramoknak, és lehetővé tegye a rendszergazdák számára a többi nem kívánatos kémprogram kizárását is. Így megvédhetők a vállalati adatok, jelszavak, e-mail-címek és bizalmas információk, felszabadíthatók rendszererőforrások, és csökkenthető a kémprogramok miatti rendszerösszeomlások száma.

URL szűrés

A nem megfelelő webhasználat csökkentésével a vállalatok hatékonyabban használhatják hálózati erőforrásaikat, fokozhatják a felhasználók termelékenységét, csökkenthetik a biztonsági veszélyeket és az esetleges jogsértések lehetőségét is. A TREND MICRO InterScan Web Security Suite v2.0 új, opcionális URL-szűrő modulja lehetővé teszi, hogy a vállalatok a webhasználati szabályokat egyetlen egyszerű, biztonságos és koordinált kezelőkonzol segítségével érvényesíthessék.

Az InterScan Web Security Suite a vállalati ügyfeleknek és szolgáltatóknak integrált egypontos megoldást biztosít az átjáró szintjén számos webes biztonsági kérdés megoldására. A cég vállalatvédelmi stratégiájának részeként a termék képes együttműködni más Trend Micro termékekkel és szolgáltatásokkal, így a InterScan Messaging Security Suite-tal, amely az SMTP-elemzésért felelős, és a Control Managerrel, amely központosított felügyelet biztosít.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés