Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec Client Migration: gyors és biztonságos PC-átállítás

Dotkom

Symantec Client Migration: gyors és biztonságos PC-átállítás

A Symantec Client Migration 3.0 a PC-k átállításával kapcsolatos költségek és kieső munkaidő csökkentésére készült, egyszerűen használható megoldás.

A Symantec Client Migration 3.0 teljesen önműködő, parancsállományból működő szolgáltatást nyújt, a Symantec AutoMigrate-et. Emellett a termék webes felülettel is rendelkezik azon felhasználók számára, akik saját maguk állítják át a rendszert és az alkalmazásokat. A felhasználók egyetlen, böngészős felületről, más ügyfélprogram telepítése nélkül, felhasználóbarát módon végezhetik el az átállítást. A szervezetek gazdaságos, egyszerűen használható, a felhasználó gépéről vezérelhető átállítási megoldáshoz jutnak.

A Symantec Client Migration 3.0 központi rendszeradminisztrációs tervet alkalmazó, biztonságos szoftverátállítási megoldást nyújt a szervezeteknek. A termék Windows tartomány autentikációs támogatással rendelkezik, így a tartományon belül biztonságosan történik a felhasználó azonosítása. Az átvitel maximális biztonsága érdekében az összes file titkosított adatátvitellel kezelhető. A további adatbiztonság érdekében a Symantec Client Migration négy szintű hozzáférési jogosultságot tesz lehetővé.

A Symantec Client Migration 3.0 különféle, az ismétlődő folyamatok automatizálásával az átállítási folyamatot felgyorsító, illetve a rendszeradminisztráció költségeit csökkentő összetevővel és tulajdonsággal rendelkezik:

Symantec Migration Server – A Symantec Migration Server a Symantec Client Migration alkalmazás lelke. Egy kijelölt számítógépen futva kezeli az összes átállítási erőforrást, ügyfél-bejelentkezést és adattárolást. A Symantec Migration Server tárolja az összes átállítási szabályt, és mind az önkiszolgáló, mind a Symantec AutoMigrate eljárásokat felügyeli.

Symantec Migration Control Center – A rendszergazdák ezen a központi kezelőfelületen állíthatják be és szervezhetik meg az átállítási feladatokat. Egyszerűen hozhatók létre átállítási szabályok, kiválasztható, hogy mit lehet a felhasználói csomagból beemelni illetve kihagyni, és olyan feladatok hajthatók végre, mint például a Symantec AutoMigrate kezdeti beállítása.

Symantec Migration Client – A Symantec Migration Client kétféleképpen futtatható ahhoz, hogy egy felhasználó eredeti számítógépén levő alkalmazásainak és rendszerének beállításaiból, illetve adataiból egy, a Symantec Migration Serveren eltárolódó és a rendeltetési számítógépen visszaállításra kerülő csomagot készítsen:
(1) A felhasználó által, interaktív módon vagy (2) a rendszergazda által készített parancsállomány felhasználásával, a Symantec AutoMigrate-hez kapcsolódva. A Symantec Migration Client a felhasználó számítógépére a Symantec Migration Serverre történő bejelentkezéskor önműködően letöltődő webes felülettel és ActiveX vezérléssel rendelkezik.

Symantec AutoMigrate – Ezzel a segédprogrammal a rendszergazdák automatizálhatják az átállítási folyamatot, valamint csomagokat hozhatnak létre, állíthatnak helyre és törölhetnek a felhasználó számítógépén. A Symantec AutoMigrate kezelőfelület és felhasználói beavatkozás nélkül fut. Parancssorból vagy egy parancsállomány környezetéből futtatható.

Csomag – Egy eredeti számítógépről származó felhasználói adatoknak, operációs rendszer és alkalmazás-beállításoknak a Symantec Migration Client használatával létrehozott gyűjteménye. A csomagok vagy a Symantec Migration Serveren, vagy – Symantec Ghost 8.0-val történő használat esetén – a Client Staging Area-ban tárolódnak. A Symantec Client Migration a felhasználó számítógépén a hálózati tárolási és sávszélességigényt minimalizáló, helyi tárolást biztosító Client Staging Area kihasználása érdekében integrálódik a Symantec Ghost 8.0-val.

Symantec AutoInstall – A rendszergazdák ezzel az alkalmazáscsomag-készítő programmal önműködően végrehajtódó, alkalmazások és javítások hálózaton történő elterjesztésére szolgáló állományokat hozhatnak létre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés