Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lendületben a QAD a kelet-közép európai országokban

Dotkom

Lendületben a QAD a kelet-közép európai országokban

Az MFG/PRO vállalatirányítási rendszer értékesítésének növekedése az elmúlt évben Magyarországon is meghaladta a piaci átlagot.

A QAD továbbra is határozott lendületet mutat az MFG/PRO vállalati szoftver értékesítése terén a kelet-közép európai régióban. A 2004-es pénzügyi évben a globális gyártóknak szánt vállalati megoldások szolgáltatója közel 20 százalékkal növelte bevételeit a térségben, messze meghaladva az iparági elemzőknek a vállalatirányítási szoftvergyártókra és általában a szoftveriparra megfogalmazott regionális előrejelzéseit. A Gartner Research a 2002–2007-es időszakra a kelet-európai szoftverkiadások összesített éves növekedési arányát 12 százalékra becsüli , az ERP (Enterprise Resource Planning, vállalatirányítási) szoftverkiadások növekedését pedig 3,2 százalékra.

A QAD és regionális partnerei több mint 10 éve szolgálják ki a régió a helyi és a multinacionális gyártóit többek között az autóipar, a fogyasztói termékek, elektronikai eszközök és az ipari szektorok (gépgyártás, vegyipar és műanyagipar) területén. Az MFG/PRO alkalmazása a vállalatok számára a készletezési, értékesítési, beszerzési, termelési, pénzügyi és kontrolling tevékenységük támogatását, a vállalati folyamatok valamint a különböző kereskedelmi partnerekkel folytatott tevékenységük összehangolását biztosítja. Mára több mint 300 gyárüzemben használják a QAD megoldásait Kelet-Közép Európában az üzleti műveletek automatizálására, illetve a partnerekkel folytatott problémamentes és hatékony együttműködésre.

A QAD növekedésének hátterében a kelet-közép európai gazdaságba vetett bizalom áll. Szlovákia, Lengyelország és Magyarország egyre jobb ipari és termelési számokkal büszkélkedhet, a multinacionális cégek folyamatosan növelik befektetéseiket Kelet-Közép Európában.

Az QAD MFG/PRO átfogó megoldást kínál Kelet-Közép Európa gyártással és kereskedelemmel foglalkozó cégei számára a gyártási és disztribúciós tevékenység automatizálására, a pénzügyek kezelésétől kezdve egészen az értékesítésig. Az olyan alkalmazásokkal, mint a QAD Supply Visualization, hatékonyabbá és rugalmasabbá tehetők a szállítói kapcsolatok. A rendszer támogatja az olyan modern gyártási elképzeléseket, mint például a szállító által vezérelt raktárkészlet. A 26 nyelven elérhető, korlátlan számú pénznem kezelésére képes QAD vállalati alkalmazások olyan technológiai architektúrát alkalmaznak, amellyel a gyártók a cég igényeinek legmegfelelőbb módon támogathatják a termelési modelleket, telephelyeket és pénzügyi struktúrákat.

A QAD MFG/PRO terméke Magyarországon
Az MFG/PRO vállalatirányítási rendszer, amelynek kizárólagos disztribútora hazánkban a KFKI ISYS Informatikai Kft., a magyar kis- és középvállalati piacon is kiemelkedő eladási adatokkal rendelkezik: 2003-ban a hazai ERP piac 10-15%-os átlagos növekedését meghaladva az MFG/PRO felhasználóinak száma 20%-kal nőtt. Az IDC legfrissebb, 2002-2007-es időszakra vonatkozó jelentése és előrejelzése szerint az MFG/PRO részesedése a magyar vállalati alkalmazások teljes piacán 5,7%, az ipari és kereskedelmi szektoron belül pedig a termék célcsoportjainak vonatkozásában 13%-kal piacvezető. A KFKI ISYS Kft. MFG/PRO üzletágának 2003-ban realizált 800 milliós árbevétele mintegy duplája a konkurens termékek árbevételének. Az MFG/PRO vállalatirányítási rendszernek jelenleg több mint 50 felhasználója van hazánkban – többek között a BPW-RÁBA Futóműgyár Rt., a Delco Remy Hungary Rt. és Magyar Suzuki Rt. az autóiparból, a Caterpillar Magyarország Rt. és a Mofém Rt. a gépiparból, a Cerbona Rt. és a Friesland Magyarország Rt. az élelmiszeriparból, valamint a GANZ Transelektro Villamossági Rt. és a Legrand Rt. az elektronikai iparból.

Az MFG/PRO kategóriájában piacvezető helyét kedvező ár-érték arányának, a gyors és költséghatékony bevezetésnek, az alacsony üzemben tartási költségnek, illetve a termék mögött álló szakértői gárda kiemelkedő tapasztalatának köszönheti. Az MFG/PRO a kilencvenes évek végéig elsősorban nagyvállalati rendszerként volt sikeres; az ekkor felhalmozott tapasztalatok, a termék teljes funkcionalitása ma már kis- és középvállalatok számára is elérhetővé vált. Az MFG/PRO egyedülálló abban, hogy egyidejűleg használható karakteres, grafikus és webes felületen egyaránt, a bevezetés során így minimalizálható a hardver beruházási igény. Az MFG/PRO további előnye, hogy különböző szakiparági modulokkal és bevezetési módszertannal dolgozik, így a termék bevezetése a konkurens megoldásokénál jóval rövidebb időt vesz igénybe. Az MFG/PRO mögött álló szakértői gárda átlagosan 6-7 év terméktapasztalattal rendelkezik, ami a piaci viszonyokat tekintetbe véve szintén kiemelkedő.

„A kis- és középvállalati szektor jelenleg az informatikai piac számára az egyik legjelentősebb szegmens: még nem telített, és komoly az igénye a rendszerintegrációs és azt támogató tevékenységekre. Ez a helyzet jó lehetőséget nyújt számunkra, hogy az MFG/PRO vállalatirányítási rendszer felhasználóinak körét tovább bővítsük. Célunk, hogy két éven belül 50%-kal növeljük ügyfeleink számát.” – mondta Ludman Lajos, a KFKI Csoport képviselője, a KFKI Rt. vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés