Connect with us

Hirdetés

technokrata

IHM-Media Lab Europe együttműködés

Dotkom

IHM-Media Lab Europe együttműködés

Az IHM és a Media Lab Europe együttműködési szándéknyilatkozata a Jövő Háza programról

Az IHM részéről Dr. Csepeli György politikai államtitkár, az MIT Media Lab részéről Prof. Nicholas Negroponte igazgató tegnap szándéknyilatkozatot írt alá a két intézmény közötti együttműködésről, amely az IHM Jövő Háza programja keretében valósul meg.

A két szervezet megállapodott arról, hogy tárgyalásokat kezdenek olyan együttműködési lehetőségek feltérképezéséről, mellyel Magyarország elkötelezettségét bizonyítják az innováció és kreativitás területén; közös rendezvényeket szerveznek, melyeken új technológiákat ismertetnek meg; megvizsgálják egy komoly K+F és képzési részleggel ellátott új technológiai központ Magyarországon való létrehozásának a lehetőségét; és elősegítik kutatók és tanárok külföldi tanulmányutakon való részvételét.

A Massachusetts-i Technológiai Intézet (MIT) oktatásban, innovációban és a tudásgazdaság fejlesztésében betöltött szerepe közismert, az együttműködés az Informatikai és Hírközlési Minisztérium számára lehetővé teszi, hogy az MIT erőforrásaira, tapasztalatára és kutatási tevékenységére támaszkodva valósítsa meg fontos projektjeit.

A Jövő Háza elnevezésű intézmény az IHM egyik kiemelt programja, mely arra hivatott, hogy bemutassa az információs társadalom vívmányait és azokat a technológiai újításokat, amelyek alapvetően meghatározzák az emberek életét a XXI. században. A Jövő Háza helyet ad az információs társadalom kialakításában szerepet vállaló kezdeményezéseknek, intézményeknek és egyben lehetőséget biztosít a nagyközönségnek a Nemzeti Digitális Adattár (NDA) megismeréséhez is.

* * *
A Media Lab Europe a Massachusetts-i Technológiai Intézet Media Laboratory részlegének Európai Kutatási Partnere. A megközelítőleg 100 főt foglalkoztató, dublini székhelyű szervezet küldetése „az emberekben rejlő kreativitás és potenciál kiaknázása és bemutatása a jövő technológiai találmányain keresztül”. A non-profit szervezet létrehozásában az ír kormány is szerepet játszott, s a vállalati és a közszféra is egyaránt támogatja. A Media Lab Europe számos kutatási programja olyan új területeket ölel át, mint például a valós és virtuális valóság közötti átfedések, agy-számítógép interfészek, mobil kommunikáció, tapintás alapú interface-ek és gondolkodó rendszerek fejlesztése.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés