Connect with us

Hirdetés

technokrata

McAfee LinuxShield – vírusvédelem Linuxra

Dotkom

McAfee LinuxShield – vírusvédelem Linuxra

A Network Associates bejelentette McAfee LinuxShield antivírus csomagját, melyet kifejezetten linuxos szerverek védelmére terveztek.

A termék a vállalat McAfee víruskereső motorját használja: a LinuxShield képes vírusok, férgek és egyéb digitális kártevők felismerésére és kezelésére, melyek a Linuxot fenyegetik. Fontos jellemzője az automatikus adatbázis-frissítés, az archívumokban való víruskeresés képessége és az, hogy rendelkezik heurisztikus keresővel is, melynek révén a rendszer védett maradhat egy új, még nem ismert vírus felbukkanása esetén is. Ez utóbbi ugyanis képes jellemző minták alapján blokkolni azokat a kártevőket is, melyek leírása még nem található meg a szoftver adatbázisában.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért kell Linuxra vírusvédelem, mikor a nyíltforrású operációs rendszer a Windows-hoz képest sokkal kevésbé van kitéve ilyen típusú fenyegetéseknek. A Network Associates olyan vállalatoknak ajánlja szoftverét, melyek heterogén számítógépes környezettel rendelkeznek, azaz hálózatukban vegyesen vannak Windows-os és linuxos számítógépek is. A LinuxShield ugyanis képes felismerni és megsemmisíteni a Windows-os malware-eket, amik a linuxos szervereken mennek keresztül – azelőtt, hogy azok még elérhetnék azon vállalati klienseket, melyek a Microsoft operációs rendszereit futtatják.

˝A legtöbb vírus, féreg és összetett fenyegetés a Microsoft termékeit célozza meg, de ezek a vállalati hálózatba egy sor nem Microsoft platformon keresztül jutnak be, például routereken, tűzfalakon és linuxos rendszereken.˝ – mondta Eric Hemmendinger, az Aberdeen Group kutatási igazgatója – ˝A McAfee LinuxShield segít megakadályozni, hogy ez utóbbi egy belépőpontot kínálhasson a Windows-os kártevőknek.˝

A szoftvert egyébként a McAfee ePolicy Orchestrator konzoljáról lehet menedzselni. A LinuxShield Red Hat 9, RHEL 2.1 és 3, SuSE 8.2 és 9 valamint SuSE Enterprise 8 Server környezetekben képes működni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés