Connect with us

Hirdetés

technokrata

A MasterCard az Oracle technológiájának segítségével újítja fel tranzakciófeldolgozó rendszerét

Dotkom

A MasterCard az Oracle technológiájának segítségével újítja fel tranzakciófeldolgozó rendszerét

A MasterCard becslése szerint az Oracle köztesszoftver-technológiája óránként húszmillió tranzakció feldolgozására képes.

A MasterCard Brüsszelben található európai központjában bevezette az Oracle Database adatbázis-kezelőt particionálási és a Real Application Clusters fürtözési technológiával kiegészítve. A vállalat azután döntött az Oracle platform mellett, hogy bebizonyosodott, hogy az IBM DB2-höz képest fele áron nagyobb teljesítményt kínál. A MasterCard Oracle köztesszoftver-technológiára épülő új szoftverarchitektúrája az eddigi átlagos 9–11 millió tranzakció/óra helyett 20 millió tranzakció/óra teljesítményre képes.

A MasterCard korábbi nagygépes rendszerét a magas költségek és a korlátozott teljesítmény miatt cserélte le. Az Oracle Real Application Clusters adatbázis-fürtözési technológia biztosítja a vállalat által igényelt teljesítményt, teljes redundanciát és nagyfokú méretezhetőséget, amivel a MasterCard a csúcsterheléses időszakokban is gyors és színvonalas szolgáltatást biztosíthat ügyfeleinek. A MasterCard többek között azért döntött az Oracle mellett a piacon szereplő más termékekkel szemben, mert az Oracle megoldása kínálja a legjobb ár-teljesítmény arányt a MasterCard feldolgozási igényeihez. A rendszer éles üzemének megindulása óta nem volt állásidő, és a legszigorúbb szolgáltatási követelményszinteket is gond nélkül sikerült teljesíteni.

Az Oracle alaptechnológiái egy sor üzleti célkitűzés elérésében segítik a MasterCardot. A vállalat díjcsökkentéssel vonzóbbá kívánta tenni szolgáltatásait a devizatranzakciókat végző ügyfelei számára. Az Oracle rendszerének köszönhetően a MasterCard le tudta szorítani díjait egy olyan alacsonyabb szintre, amelynek hatására ügyfélbázisa újra növekedésnek indult. Emellett az új pénzügyi üzenettípusok bevezetéséhez szükséges időt is lerövidítette, például a visszaterheléseket és a tranzakciók visszakeresését szolgáló üzenetek esetében, és az új üzenettípusok kifejlesztésének időigénye is két évről hat hónapra csökkent.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés