Connect with us

Hirdetés

technokrata

Regionális központot épít Budapesten a Villanova

Dotkom

Regionális központot épít Budapesten a Villanova

A vezető olasz logisztikai cég és annak lengyelországi leányvállalata közösen többségi tulajdont szerzett egy magyarországi szoftverfejlesztő cégben.

A Gruppo Bonzano logisztikai vállalatcsoport tagja, Olaszország legjelentősebb és Európa egyik legfontosabb integrált logisztikai vállalata hamarosan megkezdi magyarországi működését. Az Olasz Külkereskedelmi Intézet és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara szervezésében tartott bemutatón a Bonzano Csoporthoz tartozó Villanova integrált logisztikai vállalat vezérigazgatója bejelentette, hogy cége és annak lengyelországi leányvállalata közösen többségi tulajdont szerzett egy magyarországi szoftverfejlesztő cégben, és ezzel a Villanova hagyományainak megfelelő aktussal megjelent a hazai logisztikai piacon. A Fiat, az Iveco, a TNT és más vállalatóriások logisztikai igényeit kielégítő Villanova Magyarországon egy éven belül 50.000 m2-es logisztikai centrumot hoz létre, és Budapestet választotta ki egyre növekvő közép-kelet-európai hálózata központjául.

Az 1952-ben alakult Gruppo Bonzano közismert szereplője az európai logisztikai piacnak. Az Európa-szerte mintegy hatezer munkatársat foglalkoztató vállalatcsoport az elmúlt évben félmilliárd eurós forgalmat bonyolított le. A csoport egyre szélesebbé váló európai hálózata Nyugat-Európán (Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország) kívül Bulgáriára, Lengyelországra, Romániára, Szlovákiára és most már Magyarországra is kiterjed, de a vállalat jelen van Kanadában, Törökországban és Tunéziában is.

A magyarországi piacra lépést követően a vállalatcsoport a tervek szerint Csehország és a Moldovai Köztársaság irányába is rövid időn belül nyitni fog, ezzel is tovább növelve azt a regionális hálózatot, amelynek központjául a cég vezetői Budapestet választották. A kiépülő magyarországi régióközpont az Európai Unión belüli és kívüli országok közötti egyfajta összekötő kapocsként szolgál majd, hiszen innen koordinálják majd a cég csehországi, lengyelországi, magyarországi és szlovákiai működését éppúgy, mint a bulgáriai, moldovai valamint romániai leányvállalatokét is, illetve ide csatlakoznak majd a cég által a régión belüli további terjeszkedés által lefedett területek is.

A Gruppo Bonzano integrált logisztikai területre szakosodott vállalata, a Magyarországon most megjelenő Villanova egyebek mellett olyan vállalatóriások logisztikai igényeit elégíti ki, mint a Fiat, az Iveco, a gépjárműalkatrész-gyártó Magneti Marelli, a Merloni Csoport, a Clarion vagy a Martini & Rossi, de a Villanova a honvédelmi és egészségügyi logisztika területén is a kontinens legjelentősebb vállalatai közé tartozik. A TNT-vel közös vállalkozása a világ egyik legkiterjedtebb gyorsposta szolgáltatójának teljes körű logisztikai hátterét biztosítja.

Tekintve, hogy a Gruppo Bonzano által megkövetelt színvonalnak megfelelő integrált logisztikai tevékenységet megalapozó legfontosabb tényező a nemzetközi standardokhoz igazodó, magas szinten kifejlesztett, és a helyi adottságokhoz igazított számítástechnikai szoftverbázis, a Villanova – a vállalat hagyományainak megfelelően – Magyarországon is először olyan helyi partnercéget keresett, amelynek szoftveres fejlesztői tapasztalatai és felkészültsége lehetővé teszi a logisztikai rendszer alapjainak megteremtését, és annak a hazai ügyfelek igényeihez igazodó átalakítását.

Magyarországon alapos vizsgálódás után a Villanova választása az Idea Hungária Kft.-re esett. A Villanova és lengyelországi leányvállalata többségi részt vásárolt a magyar társaságban, így az Idea a továbbiakban mint a Villanova magyarországi leányvállalata és a Gruppo Bonzano csoport tagja működik tovább. A vállalatok közötti ünnepélyes szerződéskötés alkalmával a Villanova vezetői bejelentették, hogy a következő évben a cég megerősíti és kiterjeszti magyarországi tevékenységét, amelynek részeként hazánkban egy éven belül 50.000 négyzetméteres logisztikai bázis létrehozását kezdik meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés