Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új szabvány a spam kiszűrésére

Dotkom

Új szabvány a spam kiszűrésére

A Yahoo bejelentette új technikáját, mely a kéretlen elektronikus levelek feladócímének meghamisítása ellen nyújt hathatós segítséget.

A DomainKeys standard a Yahoo közlése szerint képes a kimenő levelekbe beágyazni egy titkosított digitális aláírást, melyet aztán egy erre felkészített, egyébként is e-mailküldéssel foglalkozó szerver leellenőriz. Azon elektronikus üzenetek, melyekben a digitális aláírás nem egyezik meg a szerveren tárolt mintával, nem kerülhetnek továbbításra.

Az átlagos internetező számára láthatatlan a szolgáltatás működése, biztosította a nyilvánosságot a Yahoo az általa kifejlesztett technológia használatának egyszerűségéről. Ez azért érhető el, mert az e-mailszolgáltatóknak kell implementálniuk a DomainKeys-t. Ezzel egyébként az úgynevezett phishing támadások is kivédhetők lennének – azaz azok a próbálkozások, amikor egy ismert webhely kinézetének felhasználásával próbálják meg – e-mailen keresztül – rávenni a felhasználókat arra, hogy árulják el hitelkártya (vagy egyéb fontos) adataikat.

Az először tavaly decemberben bejelentett megoldás egyike a kéretlen levelek garmadájával szembeszegülni próbáló technikákkal. Több fejlesztés is folyamatban van, például a Microsoft részéről is – ezek hátránya, hogy csak akkor lehetnek sikeresek, ha széles körben alkalmazzák őket. Azért, hogy ez megvalósulhasson, a Yahoo bejelentette, hogy az általa kifejlesztett DomainKeys-t szabadon felhasználóvá tette minden fejlesztő számára; egyben bemutatta az Internet Engineering Task Force számára is, hogy valós, mindenki által elismert szabvánnyá válhasson. Az első eredmény, hogy a Sendmail már kijelentette: alkalmazni fogják a Yahoo technológiáját.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés