Connect with us

Hirdetés

technokrata

IBM-Dassault-megoldással fejlesztik a ´fapados´ gépeket

Dotkom

IBM-Dassault-megoldással fejlesztik a ´fapados´ gépeket

Az orosz Szuhoj repülőgépgyár az IBM és a Dassault Systèmes PLM-megoldásaival fejleszti új sugárhajtású gépeit. A vezető katonai repülőgépgyártó Catia, Enovia és Smarteam megoldások segítségével tör be a polgári repülés piacára.

Az IBM és a Dassault Systèmes bejelentették, hogy a Szuhoj polgári repülőgépeket gyártó vállalata, a Sukhoi Civil Aircraft közös megoldásaikat használja tervezési platformként RRJ (Russian Regional Jet) repülőgép-fejlesztési programja megvalósításához. Az orosz repülőgépgyártók közül a Sukhoi Civil Aircraft használja elsőként a Dassault Systèmes által kidolgozott IBM termékéletciklus-kezelő (PLM, Product Lifecycle Management) megoldásokat igazán nagyszabású fejlesztési projekt során. A több millió dolláros szerződés stratégiai fontosságú IT-beruházás a Sukhoi Civil Aircraft számára.

A Dassault Systèmes által kifejlesztett IBM PLM-portfolió együttműködő háromdimenziós fejlesztési környezethez juttatja a Szuhojt és partnereit. A PLM-platform lehetővé teszi a résztvevő szervezetek számára az Oroszországon belüli és azon kívüli fejlesztési helyszíneken keletkező adatok folyamatos megosztását, valamint a termékekkel kapcsolatos információk gördülékeny kezelését.

Tekintve, hogy a következő 15 évben világszerte jelentős keresletnövekedés várható a kisméretű, olcsó, ugyanakkor megbízható repülőgépek iránt, a Sukhoi Civil Aircraft egyszerre hat változatot dolgoz ki a rövid és közepes utazótávolságokra ajánlott, 60, 75 és 95 férőhelyes Russian Regional Jet (RRJ) repülőgépekből. Az első modellek piaci megjelenése 2007-ben várható – számuk 2020-ra a tervek szerint eléri majd a nyolcszázat.

A vállalat főként azért döntött a stratégiai PLM-beruházás mellett, mert nemzetközi versenytársainál 10-15 százalékkal alacsonyabb költségszinten szeretné előállítani az új gépeket. Az IBM-megoldásai segítségével a Szuhoj szabványosítani tudja a szárny és a motor alkatrészeit, ami a fejlesztési és gyártási költségek lefaragása mellett a karbantartást és az oktatást is egyszerűsíti.

Nemrégiben a Boeing írt alá hosszú távú szerződést az IBM és a Dassault Systèmes cégekkel a Product Lifecycle Management 5. verziójának bevezetéséről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés