Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az FBI egyszerűbb Internet-lehallgathatóságot akar

Dotkom

Az FBI egyszerűbb Internet-lehallgathatóságot akar

Az Egyesült Államok kormányzatára támaszkodva a Szövetségi Nyomozóhivatal szeretné elérni, hogy könnyebben tudja monitorozni az internetes aktivitást.

Korábban már hírt adtunk arról, hogy az USA Szövetségi Nyomozóhivatala, azaz az FBI az ország Szövetségi Hírközlési Bizottságának (Federal Communications Comission, FCC) segítségével szeretné elérni, hogy az internetes telefonbeszélgetések is lehallgathatók legyenek. Az Egyesült Államok területén zajló hagyományos, analóg módon zajló telefonos kommunikáció leváltása már megkezdődött a VoIP (voice over Internet protocol) révén, ám ehhez az FBI-nak nincs olyan hozzáférése, mint a normál telefonbeszélgetésekhez. Mindezeken túl a nyomozóiroda azt is szeretné elérni, hogy az összes kommunikációra használható szolgáltatással rendelkezhessen egy hivatalos hátsó ajtóval, melynek révén bármelyik beszélgetésbe, tárgyalásba bele tudna hallgatni indokolt esetekben.

Mindezt azért inkább az FCC-n keresztül akarja véghezvinni a hivatal (az Igazságügyi Minisztérium és a kábítószer-ellenes bűnüldözési részleg támogatásával), hogy ne kelljen a Kongresszushoz fordulnia. Szeretnék ugyanis, hogy a terv minél kevesebb nyilvánosságot kapjon (ez érthető is); egy 1994-es törvény (CALEA – Communications Assistance for Law Enforcement Act) ráadásul lehetővé is teszi a Bizottságnak a nagyfokú cselekvési szabadságot.

Napjainkban tehát az Internet kívül esik az FBI megfigyelési területén? – tehetnénk fel a kérdést (jogosan). Nos, ez nem így van, a nyomozóiroda rendelkezik egy rendszerrel, mely az internetes bűnözést hivatott felmérni. A Carnivore névre keresztelt megoldásnak (avagy a DCS1000-esnek) azonban van egy nagy hátulütője: mivel minden adatot át kell néznie, ezért nagyon nehéz rábukkanni a keresett információkra az információtengerben. A titkosításokat ráadásul fel kell törni, ami idő- és erőforrás-igényes is, így nem meglepő, hogy az FBI visszatért régi elgondolásához: az ISP-k és a szoftverfejlesztők munkájának hatósági beszabályozásához.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés