Connect with us

Hirdetés

technokrata

Novell személyazonosság-kezelési megoldás a Fortune 500-as SPX-nél

Dotkom

Novell személyazonosság-kezelési megoldás a Fortune 500-as SPX-nél

A Fortune 500 vállalatcsoport újabb tagja vezeti be a Novell Nsure és exteNd megoldásokat a különálló rendszerek egyesítése, a termelékenység fokozása és az összetett, globális hálózat biztonságának megteremtése céljából – mindezt Linux operációs rendszeren.

Újabb a Fortune 500 vállalatcsoporthoz tartozó cég választotta a Novell megoldásokat informatikai rendszere továbbfejlesztéséhez. Az SPX Corporation műszaki és ipari termékeket és szolgáltatásokat szállít, és dinamikus, növekvő üzleti portfolióval rendelkezik. Az SPX számos céget felvásárolt az elmúlt néhány évben, és szüksége volt egy költséghatékony megoldásra az üzleti tevékenység integrálásához, a termelékenység fokozásához és a biztonság biztosításához a vállalat egészén belül. Emellett fontos szempont volt, hogy a megoldás Linux rendszeren fusson.

Az 5 milliárd dolláros, globális, több iparággal foglalkozó vállalat a Novell Nsure és exteNd megoldásokat választotta a biztonságos személyazonosság-kezelés és a szolgáltatásközpontú alkalmazás-struktúra alapjainak létrehozásához. Így az új, saját felhasználói személyazonosság kezelési megoldással rendelkező alkalmazások és adatbázisok gyorsan integrálhatók a vállalati hálózatba.

A Novell tanácsadói együttműködtek az SPX céggel a biztonságos személyazonosság-kezelő infrastruktúra alapjaként szolgáló stratégiai címtár architektúrájának megtervezésében és bevezetésében. Ez az architektúra a Novell eDirectory megoldást használja a felhasználók személyazonosság-információinak központi tárházaként, és a Novell Nsure Identity Manager (korábban DirXML) megoldást a személyazonosság-információk más alkalmazásokkal történő szinkronizálásához. Mindkét terméket Linux rendszerre telepítették.

Egy megfelelő személyazonosság-kezelési alappal a decentralizált vállalatok is elérhetik informatikai szervezési céljaikat. A rendszergazdák szigorú jelszószabályokat juttathatnak érvényre és biztosíthatják a megfelelőséget a kormányzati szabályozásokkal és szabványokkal.

A Novell exteNd és a Novell Nsure közös használatával egy személyazonosság alapú webes szolgáltatás keretrendszerét alakították ki, mellyel a globális üzleti egységekből származó információt integrálták az egyesült államokbeli fő rendszerbe az alkalmazotti portálon történő biztonságos megjelenítéshez. Az alkalmazottak már egypontos hozzáféréssel rendelkeznek a személyazonosságuk kezeléséhez, a vezetők és informatikai szakemberek pedig gyorsan kiadhatnak azonosítókat vagy visszavonhatják a hozzáférést a dolgozóktól.

A jövőben az SPX várhatóan bevezeti a Novell ZENworks alkalmazást a vállalat elosztott informatikai rendszerének felügyeletéhez, és tovább növeli a Novell exteNd használatának mértékét a világ minden táján dolgozó felhasználók információval történő ellátása céljából. Az SPX vállalati alkalmazás fejlesztő csoportja a Novell exteNd megoldást is bevezeti a belső informatikai projektekhez és a vállalat meglévő infrastruktúra-befektetéseinek további kihasználásához, az információtárolók csatolásával.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés