Connect with us

Hirdetés

technokrata

Részletes nyugta a hot spot szolgáltatóktól

Dotkom

Részletes nyugta a hot spot szolgáltatóktól

A D-Link új eladáshelyi jegynyomtatóval egyszerűsíti az Internet hot spot számlázást.

A D-Link bemutatta a hot spot szolgáltatók teljes körű kiszolgálását biztosító Airspot termékcsaládjának legújabb tagját, a D-Link Airspot Ticket Printer jegynyomtatót. Ezzel a készülékkel a hot spot szolgáltatók a szolgáltatás igénybevételének helyén részletes nyugtát nyomtathatnak ki. A nyugta tartalmazza a kiadott jelszót és az igénybevétel időtartamát, valamint opcionálisan összekapcsolható a szolgáltatói számlával. A felhasználónak átadott, meghatározott időre szóló nyomtatott jegy tartalmazza a hot spot felhasználói nevet és a belépéshez szükséges jelszót.

Elemzők előrejelzései szerint az Internet hot spotok felhasználóinak száma a világon 2007-re 25 millióra növekedhet, azonban jelenleg nincs a felhasználói igényeknek elegendő számú hot spot helyszín. A D-Link Airspot Ticket Printert és D-Link Airspot Gateway-t tartalmazó hot spot dobozos termékkel egyszerűen kielégíthetők a nagysebességű szélessávú Internet hozzáférés iránti növekvő fogyasztói igények kávézókban, könyvesboltokban vagy akár szállodákban.

A D-Link Airspot Gateway (DSA-3100) soros portjára csatlakoztatott jegynyomtató közvetlenül a gateway-től kér felhasználói neveket, jelszavakat és felhasználási időt, így a munkavállalókat nem szükséges speciális számítástechnikai eszközök vagy bonyolult számlázóprogramok használatára képezni. Egy szabványos RS-323 soros kábel segítségével a D-Link Airspot nyomtató (DSA-3100P) akár 15 méter távolságra is elhelyezhető a Gateway-től, így bárhova kényelmesen telepíthető. A nyomtató a D-Link Airspot Gateway-en keresztül programozva öt perctől akár egy teljes hétig terjedő különböző hozzáférési időket képes kiosztani különböző felhasználóknak. A nyomtató szabványméretű hőpapírra nyomtat, így nincs szükség drága festékpatronokra.

A D-Link Airspot Gateway széleskörű menedzsment eszközöket és lekérdezési lehetőségeket kínál. Beállítható a nyilvános LAN hálózatra bejelentkezők hitelesítése és a jogosultságok kiosztása, szabályozható a felhasznált sávszélesség, és a látogatható oldalak köre. A gateway web-alapú “parancs központjából” a rendszergazda testreszabhatja az üdvözlő oldalt, menedzselheti a web-hozzáférést és a felhasználási időt. A D-Link Gateway adatbázisával akár 250 felhasználót is tud kezelni, emellett támogatja a POP3, a RADIUS és az LDAP külső hitelesítéseket nagyobb hot spot telepítéseket is lehetővé téve.

Az Airspot Gateway IP Plug-n-Play (IP PnP) funkciójának köszönhetően automatikusan konfigurálja vezetékes vagy vezeték nélküli hozzáférést minden felhasználó hordozható számítógépén vagy PDA-ján, majd azok böngészőjét a kávézó honlapjára irányítja a belépéshez. A felhasználó az Airspot Ticket Printer-rel kinyomtatott jegyén olvasható felhasználónevével és jelszavával bejelentkezik. Miközben a felhasználó barangol a hálón, a hot spot szolgáltató a gateway web-alapú “parancs központján” keresztül folyamatosan nyomon követheti az eltöltött időt és a felhasználó által látogatott oldalakat, sőt, a D-Link Airspot Gateway URL blokkoló eszközének köszönhetően megtilthatja bizonyos oldalak látogatását. A sávszélesség felhasználónként korlátozható annak érdekében, hogy mindenki azonos minőségű szolgáltatást kapjon. Mindeközben a hot spot szolgáltató az Airspot Gateway tűzfala mögött ugyanazt az Internet kapcsolatot használhatja saját munkájához anélkül, hogy a szolgáltatás igénybevevői hozzáférhetnének bármilyen bizalmas üzleti adatához.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés