Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az APC rekord-árbevételt ért el 2003. negyedik negyedévében

Dotkom

Az APC rekord-árbevételt ért el 2003. negyedik negyedévében

Az APC 2003. negyedik negyedéves rekord-árbevétele – 430,6 millió dollár – 20%-os növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. A teljes év árbevétele 13%-al nőtt.

Az American Power Conversion Corporation (APC) bejelentette 2003. december 31-én zárt negyedik negyedévének és teljes évének pénzügyi eredményeit. A vállalat 2003. negyedik negyedévében rekordösszegű 430,6 millió dollár árbevételt ért el, ami 2002 hasonló időszakához képest 20%-os növekedést, 2003. harmadik negyedévében elért eredményhez képest pedig 9%-os növekedést jelent.

A részvényenkénti nettó nyereség 58,0 millió dollár, azaz részvényenként 0,28 dollár volt, ami a 2002. negyedik negyedévében elért 28,3 millió dollár, azaz részvényenként 0,14 dollár nettó nyereséghez képest 105%-os növekedést, a 2003. harmadik negyedévében elért 55,8 millió dollár, azaz részvényenként 0,28 dollár nettó nyereséghez képest pedig 4%-os növekedést jelent.

A 2003. december 31-én zárul 12 hónap árbevétele 1,46 milliárd dollár volt, ami 13%-os növekedést jelent a 2002-ben elért 1,30 milliárd dollárhoz képest. A nettó eredmény 2003-ban 176,9 millió dollár, azaz részvényenként 0,88 dollár volt, ami több mint kétszerese, vagyis 116%-os növekedést jelent a 2002-ben elért 82,0 millió dollár, azaz részvényenként 0,42 dollár eredményhez képest.

A vállalat helyzete
“Az APC kiválóan teljesített 2003-ban, hála annak az érdeklődésnek, amelyet ügyfeleink a vállalat tápellátást és rendelkezésre állást biztosító innovatív termékcsaládjai iránt tanúsítottak.” – jelentette ki a Rodger B. Dowdell Jr., az APC elnök-vezérigazgatója. “Folyamatosan biztosítjuk a termékfejlesztéshez szükséges finanszírozást, valamint átfogó értékesítési és marketingprogramokat hajtunk végre. Mindez piaci lehetőségeket termet az APC és innovatív új termékei számára. Az ilyen típusú beruházások folyamatos biztosítása alapvetően megkülönbözeti az APC-t versenytársainak jelentős részétől.”

Az adatközpontok és számítógéptermek igényeihez kifejlesztett, számos díjat nyert InfraStruXure megoldást világszerte egyre szélesebb körben használják. Az Egyesült Államokon kívül a közelmúltban Ausztráliában, Németországban, Kínában, Indiában, Japánban, Koreában, Hollandiában, Oroszországban, Szingapúrban, az Egyesült Királyságban és Magyarországon kerültek értékesítésre az InfraStruXure alapú konfigurációk.

Várható éves eredményekről
“A 2004-es évnek az eddigiekhez hasonlóan erőteljes helyzetben vágunk neki. Az adatközpontok piacán olyan termékeket kínálunk, amelyekkel ügyfeleink minden eddiginél hatékonyabban oldhatják meg hálózataik létfontosságú fizikai infrastruktúrájának problémáit.” – jelentette ki Dowdell. “Ezen felül a PC-k és a kiszolgálók piacán folyamatosan innovációval támogatjuk és erősítjük eddig is rendkívül versenyképes pozícióinkat ezeken a piacokon. Nagyon büszke vagyok az APC csapatának egész 2003. évi teljesítményére és biztos vagyok benne, hogy továbbra is ki fogjuk tudni használni a nagy rendelkezésre állású rendszerek iránt világszerte mutatkozó keresletet.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés