Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP-AMD együttműködés: újabb fontos lépés a 64-bites számítástechnika terén

Dotkom

HP-AMD együttműködés: újabb fontos lépés a 64-bites számítástechnika terén

A HP és az AMD együttműködése nyomán innovatív, nagy teljesítményű szerver megoldásokhoz jutnak a kis és közepes vállalkozások.

AMD Opteron Processzoros 64-bites, kibővített x86-os architektúrára épülő ProLiant szervereket mutatott be a HP tovább színesítve ágazati szinten is egyedülálló szabványalapú szerverkínálatát. Az új, iparági szabványos rendszerek lehetővé teszik, hogy a 64-bites számítástechnika további felhasználói rétegekhez jusson el, újabb perspektívákat nyitva az informatika széleskörű alkalmazásában. A HP emellett arról is beszámolt, hogy az Intel fejlesztési ütemtervéhez igazodva, az év későbbi szakaszában beépíti majd ProLiant modelljeibe az új 64-bites Intel Xeon processzort.

A néhány napja Magyarországon is bejelentett Itanium alapú szerverei után most újabb piaci kör számára kínál elérhető árú 64-bites rendszereket a HP. Az éppen 10 éves születésnapját ünneplő HP ProLiant szervercsalád – mely páratlan sikertörténet az informatika történetében – az AMD Opteron processzorával új árkategóriába emelte be a nagyteljesítményű számítóstechnika nyújtotta lehetőségeket. A HP évek óta tudatosan elemezve a vevői igényeket partnereivel olyan fejlesztési stratégia mentén jutott el a mai bejelentésig, melynek lényege az iparági szabványok széleskörű használata révén a költségek folyamatos csökkentése, a tranzakciók minél hatékonyabb és gyorsabb elvégzésének lehetővé tétele volt. A felhasználók elvárása az átmenet biztosítása melletti folyamatos fejlődés volt, vagyis ProLiant rendszereik evolúciós fejlesztését igényelték a rendszerek időközönkénti teljes cseréje helyett. A Proliant szerverek iránti töretlen bizalom ösztönözte a HP-t az új 64-bites világ felé történő nyitásra. Nyugodtan állíthatjuk, hogy az Opteron processzoros Proliant szerverek árszintje lehetővé teszi a 64-bites rendszerek minőségi tömegtermelését.

A bejelentés részeként a HP bemutatta AMD Opteron processzorral ellátott, új iparági szabványos ProLiant szervereit: a kétprocesszoros ProLiant DL145 és a négyprocesszoros DL585 rendszert. A jövőben a vállalat új HP ProLiant pengeszerverek bevezetését is tervezi.

Az AMD-vel kiépített partnerkapcsolat révén a HP – az ágazatban egyedülálló módon – az adatközpontos működés valamennyi szintjéhez képes iparági szabványos megoldásokat szállítani. ProLiant szervereinek kiterjedt választékával rendkívüli üzleti értékhez, támogatási háttérhez és technikai szakértelemhez nyújt hozzáférést az ügyfelek számára. Az AMD Opteron processzoros ProLiant szerverekre épülő élvonalbeli 32 és 64-bites megoldásoknak köszönhetően a HP gyors növekedést remélhet a nagy teljesítményű számítástechnika (HPC), a nagy memóriaigényű alkalmazások és a pengeszerverek világában.

A HP infrastruktúra-megoldásainak – immár AMD Opteron processzoros HP ProLiant szervereket is tartalmazó – kiterjedt portfoliójából az ügyfelek egységes felügyeleti és adattárolási eszközöket, operációs rendszereket, megoldásokat és professzionális szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A nagy memóriakapacitást és kiváló ár-teljesítmény arányt igénylő alkalmazások futtatásához ideális AMD64 technológia ugyanazon a platformon teszi lehetővé a 32-bites és fejlett 64-bites programokat.

A HP meglévő ProLiant, Integrity és NonStop portfolióját jól kiegészítő AMD Opteron processzoros szerverek és munkaállomások napjaink legkomolyabb nagyvállalati alkalmazásait is könnyedén kiszolgálják. Az AMD Opteron processzor innovatív jellemzői közül említést érdemel a memória-látenciát csökkentő integrált memóriavezérlő és a HyperTransport technológia, amely a processzorok közötti és a ki-/bemeneti szűk keresztmetszetek megszüntetésével illetve enyhítésével, a sávszélesség növelésével, valamint a felső kategóriás, többprocesszoros konfigurációk hatékonyabb rendszermemória-felhasználásának ösztönzésével javítja az általános teljesítményt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés