Connect with us

technokrata

A Registry szerkesztésének letiltása

Dotkom

A Registry szerkesztésének letiltása

Ha nem szeretnénk, hogy a Registry-t szerkeszteni lehessen…

Az alapértelmezés szerinti működésnek erre a kívánt állapotra való átállításához a következő műveletek megadott sorrendben való, pontos végrehajtására van szükség, tudomásul véve az esetleges kockázatokra való figyelmeztetést.

műveleti lépések

0. Indítsuk el a Registry Editort (Start » Run/Futtatás » REGEDIT.EXE).

1. Nyissuk meg a HKEY_CURRENT_USER/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Policies/System (felhasználó-szintű) vagy HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Policies/System (rendszerszintű) nevű kulcsot.

2. Hozzuk létre vagy változtassuk meg a DisableRegistryTools nevű, dword típusú bejegyzést, értékként 1-et megadva.

figyelmeztetés

E megoldás rendszerszintű aktiválása esetén a Registry Editorral többé egyik felhasználó sem tudja szerkeszteni a Registry-t! Érdemes tehát inkább mindig csak a kívánt aktuális felhasználóra érvényesíteni a beállítást.

A Windows Registry (gondatlan) szerkesztése az operációs rendszer és/vagy a rajta futó alkalmazások hibás működéséhez, illetve lefagyásához vezethet, és akár adatvesztést is okozhat.

A közölt megoldásokat Szerkesztőségünk a tőle elvárható legnagyobb gondossággal kezeli, de Kiadónk azok tartalmáért nem tud felelősséget vállalni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin