Connect with us

Hirdetés

technokrata

IHM intézkedések az államháztartás egyensúlyi helyzetének javítására

Dotkom

IHM intézkedések az államháztartás egyensúlyi helyzetének javítására

A megtakarítások egyik forrása, hogy az IHM több program esetében újragondolta a célkitűzéseket, és ennek alapján megkezdte a költségtakarékosabb megoldások kidolgozását.

Az IHM az előírt megtakarításokat részben saját és intézményei működési költségeinek racionalizálása, részben pedig a kevésbé jelentős programok takarékossági szempontok szerinti újragondolása révén teljesíti. Várhatóan néhány program esetében módosulnak a kitűzött célok, más programoknál pedig a megvalósítás ütemezése változik. Az átalakításoknál a tárca különös figyelmet fordít arra, hogy a módosítások ne veszélyeztessék az ország versenyképességét.

A megtakarítások egyik forrása, hogy az IHM több program esetében újragondolta a célkitűzéseket, és ennek alapján megkezdte a költségtakarékosabb megoldások kidolgozását. Egyes – még nem lezárt – pályázatnál pedig például kevesebb nyertes hirdetésével kíván megtakarítást elérni.

Ugyancsak megtakarításokhoz vezet, hogy a tárca átütemez néhány programot. Így például a Nemzeti Digitális Adattár program esetében az idei évben nem valósul meg a tartalmi bővülés, ehelyett a tavalyi mintaprojektek tapasztalatait felhasználva alakítja át a minisztérium rendszerét.

A 2004. évi kiadási előirányzat 50,2 milliárd forint, illetve a támogatási előirányzat közel 33 milliárd forint összegéből 7,8 milliárd forint a zárolt rész. A zárolás kisebb mértékben az intézményeket, nagyobb részben a fejezeti kezelési előirányzatot érinti.

Az átalakítások nem érintik a Közháló programot, amely az utóbbi évek legnagyobb, több tízmilliárd forintos, kormányzat által támogatott informatikai infrastruktúra-építési programja.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés