Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft szövetség az Internet-szolgáltatókkal a felhasználók biztonságáért

Dotkom

Microsoft szövetség az Internet-szolgáltatókkal a felhasználók biztonságáért

A Microsoft és a vezető Internet-szolgáltatók részvételével létrejött szövetség célja, hogy biztonságosabbá tegye az Internetet több mint 150 millió felhasználó számára.

A Microsoft a 2004-es RSA biztonságtechnikai konferencián hivatalosan bejelentette a „Global Infrastructure Alliance for Internet Safety” (GIAIS, Globális Infrastrukturális Szövetség az Internet Biztonságáért) nevű szervezet megalakulását. Az iparági együttműködés előmozdítását zászlajára tűző GIAIS a vezető Internet-szolgáltatókkal együtt biztonságosabb internetes környezetet szeretne biztosítani több mint 150 millió felhasználó részére. A szervezet tagjai között megtalálhatók a következő vállalatok: BT, Chunghwa Telecom, Cox Communications, EarthLink, KT (Korea Telecom), MSN, NTT Communications, Planet Internet, Shaw Communications, TDC, T-Online, TeliaSonera, Tiscali SpA, United Online, Wanadoo, Xtra (Telecom New Zealand).

„A GIAIS célja, hogy a rosszindulatú támadások és a növekvő internetes veszélyek kivédésével biztonságossá tegyék az internet használatot.” – mondta Maria Martinez, a Microsoft Kommunikációs és Mobil Megoldások Csoportjának vezetője – „A Microsoft az Internet-szolgáltatókkal közösen keményen dolgozik azon, hogy biztonságosabb Internetet környezetet nyújtson ügyfeleinek.”

GIAIS – Az Internet biztonságosabbá tételéért

A Microsoft és a GIAIS tagjai nagy erőfeszítéseket tesznek azért, hogy levegyék a felhasználók válláról a biztonságkezelés terhét, és biztonságosabbá tegyék az online számítógép-használatot. Ehhez szükséges, hogy megfelelő eszközök és tájékoztató anyagok álljanak rendelkezésre a támadások elleni védekezéshez valamint a helyreállításhoz, és hogy létrejöjjön egy gyors kommunikációs csatorna, melyen keresztül a GIAIS tagjai rövid időn belül reagálni tudnak vírustámadások esetén. A szövetség már jelenleg is működik. A Microsoft folyamatosan gyűjti a tagok visszajelzéseit a technológiákkal és a továbbfejlesztésekkel kapcsolatban, hogy közös erőfeszítéssel tegyék biztonságosabbá az internetet.

A GIAIS program keretében létrejött egy olyan környezet, melyben a szolgáltatók hatással lehetnek arra, hogy a Microsoft hogyan nyújtson támogatást a felhasználóknak biztonsági támadások esetén. A GIAIS munkacsoport már működésbe is lépett a Mydoom vírus és variánsai elleni védekezés kidolgozásakor. A Mydoom terjedése során a GIAIS tagjai fontos szerepet töltöttek be a vírusaláírás azonosításában és a védekezési taktika megtervezésében. Az Internet-szolgáltatók meghatározták a féreg jellemzőit, tevékenységét, viselkedését, majd a vírus ismertetőjegyeit és a védekezési módszert eljuttatták a GIAIS-tagokhoz, akik ennek alapján tájékoztatták ügyfeleiket.

A Blaster férget eltávolító, nemrég megjelent eszköz is a Microsoft és a GIAIS-tagok közti párbeszéd eredménye. A Blaster férget eltávolító eszköz több mint 8 millió Internet-felhasználó számára tette lehetővé a féreg eltávolítását és az Internet-kapcsolat biztonságosabbá tételét.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés