Connect with us

Hirdetés

technokrata

Axelero Internet Biztonság – profi tűzfal és vírusvédelem minden előfizetőnek

Dotkom

Axelero Internet Biztonság – profi tűzfal és vírusvédelem minden előfizetőnek

Február közepétől az Axelero Internet az F-Secure-rel történő együttműködés keretében új szolgáltatást indít útjára Axelero Internet Biztonság néven, amely hatékony gépenkénti védelmet nyújt a személyi számítógépeket érő különféle külső támadásokkal és vírusokkal szemben.

Az Axelero Internet Biztonság szolgáltatás lényege, hogy vírusvédelmi- és tűzfalszolgáltatásokkal látja el az otthoni felhasználókat, emellett munkaállomás alapú szolgáltatásokat is nyújt a kis- és közepes vállalatok részére. A szolgáltatás alapja az F-Secure ˝Security as a Service˝ (biztonság szolgáltatásként) koncepciója, amely automatikus adatbiztonsági frissítéseket látja el a felhasználókat, közvetlenül az F-Secure szerveréről.

Az Axelero szerint a Világhálót használók számára nagyon fontos a biztonság, és erre hajlandóak költeni is, így a most bemutatott szolgáltatás jelentős érdeklődésre számíthat. Ezt támasztja alá a vállalat saját, ADSL Profi és BDSL előfizetői körében végzett – nem reprezentatív – online felmérése is, amely szerint az előfizetők 50%-a fizetne havonta nettó 2000 Ft-ot professzionális vírusvédelmi és tűzfal megoldásra. A megoldás népszerűsítése érdekében a szolgáltató a február 16-án induló akciója keretében az új ADSL Profi előfizetőinek ingyenesen adja a biztonsági szolgáltatást.

Az Axelero Internet Biztonság szolgáltatás az Axelero és az F-Secure közel három hónapos előkészítő munkájának eredménye. Az F-Secure az Axelero igényeihez testre szabta az Internet-szolgáltatók számára kialakított – többek között Németországban, Franciaországban, Finnországban és Csehországban is több szolgáltatónál alkalmazott – termékét, míg az internetvállalat megteremtette annak lehetőségét, hogy a felhasználók széles körét ki tudja szolgálni az új biztonsági megoldással. Az Axelero Internet Biztonság hátterében az F-Secure Anti-Virus és az F-Secure Internet Security termékei állnak.

Az Axelero Internet Biztonság szolgáltatás érdekessége, hogy havidíjas konstrukcióban érhető el, így az ügyfél akár csak egy-két hónapra is előfizethet rá. Az Axelero dinamikusan tudja a szolgáltatásokat aktiválni, így az előfizetőnek – más hasonló szolgáltatásokkal szemben – nem kell egyszeri díjként nagy összeget kifizetni. Az ügyfél az Axeleróval áll kapcsolatban, a számítógépeken futó szoftver pedig az Interneten keresztül automatikusan frissíti magát az F-Secure adatbázisából.

A szolgáltatás 30 napig használható ingyenes próbaverzióját az előfizetők az Axelero weboldaláról tölthetik le, majd előfizetés után a szolgáltatótól kapott regisztrációs kóddal hosszabbíthatják meg a használatát. A most bemutatott védelmi rendszer várhatóan nyár elején fog tovább bővülni, amikor a tartalomszűrést biztosító verzió is megjelenik.

2002 végén az ismert vírusok száma világszerte meghaladta a nyolcvanezret, az általuk okozott kár 2001-ben elérte a 10,7 milliárd dollárt. A vírusok hatékonysága egyre növekszik: a 2004. január 26-án felfedezett MyDoom féregvírus az F-Secure szakértői szerint közel egymillió gépet fertőzött meg, és hazai szakemberek szerint ezek száma Magyarországon is több tízezerre tehető. A vírust tartalmazó e-maileket több mint 140 országban észlelték, és egyes becslések szerint a globális e-mail forgalomban minden tizenkettedik levél e vírussal volt fertőzött, ami felülmúl minden eddigi fertőzési rekordot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés