Connect with us

Hirdetés

technokrata

MIPI: az Intel és a Motorola is csatlakozott

Dotkom

MIPI: az Intel és a Motorola is csatlakozott

Az Intel és a Motorola csatlakozott az igazgatótanácshoz, hogy ezzel is fokozza a MIPI illesztőszabványainak nyitottságát.

A MIPI szövetség (Mobile Industry Processor Interface Alliance) – egy iparági kezdeményezés, amelynek célja nyílt illesztőszabványok kidolgozása és elterjesztése a mobil alkalmazásprocesszorokhoz – bejelentette, hogy a négy alapító taghoz 35 új cég csatlakozott, köztük az igazgatótanácsba belépő Intel és Motorola.

A tagságnak a többi fontos piaci szereplővel való bővítésével a MIPI szövetség a mobil piac még szélesebb területei számára teszi elérhetővé a nyílt szabványok előnyeinek kiaknázását. A MIPI szabványok elősegítik a konzisztensebb alkalmazásprocesszor-illesztők készítését, támogatják a mobileszközök újrafelhasználhatóságát és kompatibilitását, alkalmazásuk eredményeképpen ezek az eszközök gyorsabban juthatnak el a felhasználókhoz.

A vezeték nélküli technológiák alkalmazásában úttörő szerepet játszó Motorola és a nyílt szabványok szószólójaként ismert Intel részvételével a MIPI szövetség immár azzal büszkélkedhet, hogy gyakorlatilag minden mobilpiaci szegmensnek résztvevője – így jelen van a nagy telefonkészülék-OEM-ek, perifériagyártók, alkalmazásprocesszor- és memóriaszállítók, szoftverfejlesztők és a szerzői jogi termékek készítői között is.

Az új tagok a következők: Agilent Technologies, ATI Technologies, Atsana, Austriamicrosystems, Cambridge Silicon Radio, Dice, Emblaze Semiconductor, Ericsson Mobile Platform, FASL LLC, Icera Semiconductor, Imagination Technologies, IMEC, Infineon Technologies, Marvell International, Mentor Graphics, M-Systems, National Semiconductor, NeoMagic, Nvidia, Omnivision, Philips Electronics, Renasas Technologies, Samsung Electronics, Seiko Epson, Sendo, SiemensAG, Sony Ericsson Mobile, Symbian, Synaptics, Toshiba, Transchip Israel Research, TTPCom, Vimicro. Ezek a vállalatok az alábbi alapítótagokhoz csatlakoztak: ARM, Nokia, ST Microelectronics, Texas Instruments.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés