Connect with us

Hirdetés

technokrata

IV. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny 2004. április 30. és május 2. között

Dotkom

IV. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny 2004. április 30. és május 2. között

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Magyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesülete és a Simonyi Károly Szakkollégium szervezésében, a Fornax Rt. támogatásával 2004. április 30. és május 2. között rendezik meg a IV. BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt.

2004. április 30. és május 2. között rendezik meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a Magyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesülete és a Simonyi Károly Szakkollégium szervezésében, a Fornax Rt. támogatásával a IV. BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt.

A programozóverseny elsődleges célja, hogy hazai és külföldi informatikus hallgatóknak és már végzett, az iparban dolgozó profiknak lehetőséget nyújtson képességeik és önmaguk határainak megismerésére extrém körülmények között.

A több mint 1.000 euró összdíjazású verseny háromfős csapatok között zajlik, és pontosan 24 órán át tart. A számos részfeladat egy probléma köré épül, melynek megoldása a versenyzők részéről széles körű informatikai ismereteket igényel, ideértve a programtervezést, kódolást, hálózati ismereteket, valamint a mesterséges intelligenciát is. Az alapszintű ismeretek készségszintű használata létfontosságú, szükséges ugyanakkor, hogy a verseny ideje alatt a rendelkezésükre bocsátott írott anyagok önálló feldolgozására és új ismeretek elsajátítására is képesek legyenek. A fejlett problémamegoldó-készség ilyen esetben szintén nélkülözhetetlen.

A csapatoknak először is egy előválogató versenyen kell helyt állniuk, amelyet teljes egészében az Interneten bonyolítanak le, így csak a legjobbak kerülhetnek be a döntőbe. A résztvevők a verseny ideje alatt tetszőleges fejlesztőeszközöket és segédanyagokat használhatnak. A döntőn a feladatot a helyszínen üzembe helyezett, saját számítógépeiken oldják meg úgy, hogy természetesen semmilyen külső segítséget nem vehetnek igénybe – Internet, mobiltelefon nem használható.

„Az informatika világában bevett gyakorlat, hogy olyan versenyt írnak ki, ahol adott idő alatt kell valamilyen feladatot megoldani. Ritkaság azonban a miénkhez hasonló versenykiírás, hiszen a 24 órás megállás nélküli programozás során nemcsak a tudás, a programozói tehetség számít, hanem az is, hogy a résztvevők mennyire bírják a fokozott fizikai és pszichikai igénybevételt.” – nyilatkozta Benedek Balázs, a verseny főszervezője.

A négy éve indult kezdeményezés jelentős eseménnyé nőtte ki magát: a szervezők idén nemzetközi szinten széles körben hirdették meg a versenyt a világ számos országában, és igen sok külföldi résztvevőt várnak. Az internetes előválogatóra március 20-án kerül sor, amelyet követően a legjobb 20 csapat vesz részt az április 30. és május 2. között Budapesten megrendezésre kerülő döntőn. Külön érdekesség, hogy erre az időpontra esik Magyarország uniós csatlakozása is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés