Connect with us

Hirdetés

technokrata

DVD-írásra és filmnézésre: új noteszgép a Toshibától

Dotkom

DVD-írásra és filmnézésre: új noteszgép a Toshibától

Egy, az összes DVD-szabványt támogató DVD-író került a Toshiba felújított Satellite P15-ös notebookjába.

Egy ilyen célokra szánt hordozható számítógépnél nem elsődleges szempont a hosszú készenléti idő illetve az energiatakarékosság, ezért nem is csoda, hogy egy asztali Pentium 4 processzor került bele; abból is egy 3 GHz-es változat. Opartív tárát két darab 256 MB-os kapacitású PC2100-as DDR SDRAM adja (a memóriát maximum 2 GB-ig lehet bővíteni).

Kijelzőkének képátlója 15,4 col, amiből rögtön kitűnik, hogy ez a típus bizony a szélesképernyős modellek közé tartozik. Ezen WXGA felbontás, azaz egyidejűleg maximum 1280×800 pixel jeleníthető meg. LCD-jét az Nvidia GeForce FX Go5100-as videovezérlője szolgálja ki, ez utóbbi eszköz egyébként 32 MB-nyi saját memóriával rendelkezik. 80 GB-os háttértárában a lemezek percenként 4200 fordulat megtételére lettek felkészítve. Optikai meghajtója egy olyan DVD-író, mely mindkét formátumot (plusz és mínusz) támogatja.

Integrált modem, integrált Ethernet csatoló (10/100 Mbps) valamint a szintén integrált Atheros Wi-Fi vezetékmentes hálózati csatlakozást (802.11g) lehetővé tevő modul található a notebookban, melynek hátulján 3 darab 2.0-s USB, egy iLINK (IEEE 1394) és egy párhuzamos port is helyet kapott. A Satellite P15-S420-as ára 1900 dollár, ehhez jár egy előre telepített Windows XP Home is.

Fizikai paraméterek

Méret: 35,5x27x4,3 cm
Tömeg: 3,6 kg



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés