Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább robog a Sulinet Expressz – amíg lehet: akciós HP digitális fényképezőgépek tavaszig

Dotkom

Tovább robog a Sulinet Expressz – amíg lehet: akciós HP digitális fényképezőgépek tavaszig

A program féléves értékelése a HP Magyarország szemszögéből.

A Sulinet Expressz program keretében a HP Magyarország 2003 júliusa óta kínálja számítástechnikai termékeit. A programban résztvevő cégek közül a HP rendelkezik az egyik legnagyobb termékválasztékkal: a számítógépeken kívül a kiegészítő eszközök széles választékát kínálja a felhasználók részére. Az Oktatási Minisztérium által vezetett, a kedvezmény igénybevételére feljogosító eszközök listájában több mint harminc HP gyártmányú számítástechnikai eszköz található. Ezeket a HP minősített szállítóinál, partnereinél, az úgynevezett értékesítési pontokon lehet megvásárolni, az országban összesen 1.500 helyen.

A program első két hónapjának eredményei azt mutatták, nem olyan mértékű az érdeklődés a Sulinet Expressz logóval ellátott termékek iránt, mint ahogy várható volt. A nagy áttörés augusztusban történt meg, amikor hirtelen felfutott a termékek iránti kereslet. 2003 év végére aztán minden elképzelést felülmúltak az eladási adatok: összesen bruttó 22,6 milliárd forintért értékesítettek sulinet expresszes eszközöket, ennek negyed része konfiguráció, közel 50% pedig egyedi termék eladásából származik.

Az induláskor minden szereplő, köztük a HP is optimistán várta az eseményeket. Piaci tapasztalatain és a vásárlási szokások terén szerzett ismeretei révén széles kínálati portfolióval készült. Utólag beigazolódott körültekintése, ezért is tudott mindenki másnál kelendőbb termékekkel előállni. Így nem meglepő, hogy HP részére biztató eredményeket hozott a Sulinet Expressz program. A vállalat a program fél évvel ezelőtti indulása óta több mint 25 ezer digitális fényképezőgépet, ötezer többfunkciós készüléket (all-in-one), 8.500 lapolvasót, 20 ezer tintasugaras nyomtatót (ebből 85% fotóminőségű) és ötezer lézernyomtatót értékesített.

Összességében elmondható, hogy bár a program az eredeti elképzeléstől eltérően némileg másképp alakult, jelentősen dinamizálta a hazai informatikai piac fogyasztói szegmensét. A HP Magyarország számára sikeres volt a Sulinet Expressz, de szintén a tervezettől eltérő termékösszetétellel. Fontos kiemelni, hogy a HP évekkel ezelőtt megkezdett fogyasztói piaci térhódítása a program révén felgyorsult és a piaci szegmensben továbbra is megtartotta meghatározó szerepét.

A tapasztalatok, és eredmények összegzése után a HP Magyarország 2004-ben nagyobb hangsúlyt fektet a többfunkciós készülékekre, az asztali PC-k helyett a noteszgépekre és a kézi számítógépekre. Továbbá olyan megoldáscsomagokat és szoftvereket kínál a felhasználók számára, melyek segítségével könnyebben hozzájuthatnak akár a magasabb áron kínált eszközökhöz is. A vállalat konszolidálja a Sulinet Expressz programban résztvevő elárusító helyeinek számát, de tovább támogatja az online értékesítést, mely a vásárlás megkönnyítését szolgálja a jövőben.

A HP 2004. február 16-ig tartó akciójával azon felhasználóknak szeretne kedvezni, akik még nem használták ki a program kínálta előnyöket. Az akcióban HP Photosmart 433, 435 és 635 sorozatú digitális fényképezőgépeket kínál, a nagyobb megapixeles változatokat, mint a HP Photosmart 735, 935, 945-ös készülékeket pedig március 6-ig lehet megvenni az értékesítési helyeken.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés