Connect with us

technokrata

Tovább robog a Sulinet Expressz – amíg lehet: akciós HP digitális fényképezőgépek tavaszig

Dotkom

Tovább robog a Sulinet Expressz – amíg lehet: akciós HP digitális fényképezőgépek tavaszig

A program féléves értékelése a HP Magyarország szemszögéből.

A Sulinet Expressz program keretében a HP Magyarország 2003 júliusa óta kínálja számítástechnikai termékeit. A programban résztvevő cégek közül a HP rendelkezik az egyik legnagyobb termékválasztékkal: a számítógépeken kívül a kiegészítő eszközök széles választékát kínálja a felhasználók részére. Az Oktatási Minisztérium által vezetett, a kedvezmény igénybevételére feljogosító eszközök listájában több mint harminc HP gyártmányú számítástechnikai eszköz található. Ezeket a HP minősített szállítóinál, partnereinél, az úgynevezett értékesítési pontokon lehet megvásárolni, az országban összesen 1.500 helyen.

A program első két hónapjának eredményei azt mutatták, nem olyan mértékű az érdeklődés a Sulinet Expressz logóval ellátott termékek iránt, mint ahogy várható volt. A nagy áttörés augusztusban történt meg, amikor hirtelen felfutott a termékek iránti kereslet. 2003 év végére aztán minden elképzelést felülmúltak az eladási adatok: összesen bruttó 22,6 milliárd forintért értékesítettek sulinet expresszes eszközöket, ennek negyed része konfiguráció, közel 50% pedig egyedi termék eladásából származik.

Az induláskor minden szereplő, köztük a HP is optimistán várta az eseményeket. Piaci tapasztalatain és a vásárlási szokások terén szerzett ismeretei révén széles kínálati portfolióval készült. Utólag beigazolódott körültekintése, ezért is tudott mindenki másnál kelendőbb termékekkel előállni. Így nem meglepő, hogy HP részére biztató eredményeket hozott a Sulinet Expressz program. A vállalat a program fél évvel ezelőtti indulása óta több mint 25 ezer digitális fényképezőgépet, ötezer többfunkciós készüléket (all-in-one), 8.500 lapolvasót, 20 ezer tintasugaras nyomtatót (ebből 85% fotóminőségű) és ötezer lézernyomtatót értékesített.

Összességében elmondható, hogy bár a program az eredeti elképzeléstől eltérően némileg másképp alakult, jelentősen dinamizálta a hazai informatikai piac fogyasztói szegmensét. A HP Magyarország számára sikeres volt a Sulinet Expressz, de szintén a tervezettől eltérő termékösszetétellel. Fontos kiemelni, hogy a HP évekkel ezelőtt megkezdett fogyasztói piaci térhódítása a program révén felgyorsult és a piaci szegmensben továbbra is megtartotta meghatározó szerepét.

A tapasztalatok, és eredmények összegzése után a HP Magyarország 2004-ben nagyobb hangsúlyt fektet a többfunkciós készülékekre, az asztali PC-k helyett a noteszgépekre és a kézi számítógépekre. Továbbá olyan megoldáscsomagokat és szoftvereket kínál a felhasználók számára, melyek segítségével könnyebben hozzájuthatnak akár a magasabb áron kínált eszközökhöz is. A vállalat konszolidálja a Sulinet Expressz programban résztvevő elárusító helyeinek számát, de tovább támogatja az online értékesítést, mely a vásárlás megkönnyítését szolgálja a jövőben.

A HP 2004. február 16-ig tartó akciójával azon felhasználóknak szeretne kedvezni, akik még nem használták ki a program kínálta előnyöket. Az akcióban HP Photosmart 433, 435 és 635 sorozatú digitális fényképezőgépeket kínál, a nagyobb megapixeles változatokat, mint a HP Photosmart 735, 935, 945-ös készülékeket pedig március 6-ig lehet megvenni az értékesítési helyeken.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin