Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebookok asztali Prescott Pentium processzorral

Dotkom

Notebookok asztali Prescott Pentium processzorral

Néhány tajvani gyártó máris bejelentette, hogy asztali számítógépekbe szánt Prescott CPU-val felszerelt noteszgépet fog piacra dobni.

A Prescott asztali változatának útra bocsátása után nem sokkal bejelentették a távol-keleten, hogy még azelőtt kiadnak ilyen processzorra épülő hordozható számítógépeket, mielőtt az Intel útjára bocsáthatná ennek a Pentiumnak a mobil verzióját. Ez utóbbi esemény egyébként várhatóan az év második negyedében következik majd be.

Február első munkanapján adta ki az Intel a Prescott magra épülő CPU-it, így – a helyi gyártók némelyikének tájékoztatása szerint – március magasságában jelenhetnek meg az első olyan notebookok, melyekben már ezen CPU-k valamely változata dolgozik. Ezen eszközök legfontosabb jellemzői a 3-3,5 kilogrammos tömeg, a 4 centiméteres vastagság illetve a 100 W körüli energiafelhasználás. Valamint az, hogy a korábban megszokott trenddel egyezően olcsóbban (ráadásul hamarabb) kínálják azt a számítási teljesítményt, amelyet majd a mobil változatokkal lehetne elérni.

Nézzük csak, mennyit lehet megspórolni egy-egy központi vezérlőegységen! A 800 MHz-es FSB-vel ellátott asztali Prescottok (2,8, 3, 3,2 GHz) ára sorban 178, 218 és 278 dollár. Az 533 MHz-es mobil változat (3,06, 3,2 3,46 GHz) ára sorban 234, 294, 433 dollár. Ha a két 3,2 GHz-es órajelű modell árát nézzük, akkor nagy különbséget nem látunk (alig több mint 15 dollár), ám (össz)teljesítményben mindképp jobban muzsikál az asztali processzor, már csak a magasabb FSB miatt is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés