Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az SCO weboldala halott, s a Microsoftra is sor kerül

Dotkom

Az SCO weboldala halott, s a Microsoftra is sor kerül

Vélhetőleg jó pár napig nem lesz elérhető az SCO weboldala, s hasonló támadás vár Redmond webhelyére is – ez utóbbi azonban várhatólag tartani fogja magát.

Amint arról már tegnap, a támadás első napján beszámoltunk, az SCO weboldala elérhetetlenné vált a kérelmek tízmillióját indító rengeteg PC DoS-támadása miatt. Jelenleg sincsen ez másként, a www.sco.com nem nyitható meg. Ha csak nem tesz valamit a fertőzött számítógépek tulajdonosainak nagy része, akkor előreláthatólag február 12-ig fog fennállni ez az áldatlan állapot; a digitális kártevő ugyanis ekkor szünteti be tevékenységét.

A Mydoom B változata (mely az alapféreg egy módosított verziója) már nem csak az SCO-val szemben jelent fenyegetést, hanem a Microsoft is részesülni fog az ˝áldásból˝. Míg az előbbi vállalat webhelye ellen már tegnap megkezdte ez a kártevő is a támadást, a www.microsoft.com domain ellen csak holnap indul be a kérelem-áradat. Mire számíthat a Microsoft? Ugyan a Mydoom.B is igyekezett minél jobban elszaporodni (még az eredeti féreg rovására is), de ez közel sem ért el akkora penetrációt, mint elődje.

Vincent Weafer, a Symantec számítástechnikai biztonság részlegének vezérigazgatója felméréseikre alapozva kijelentette, hogy a B változat jóval kisebb fenyegetést jelent az eredetihez képest. ˝Igazából csak kevés B variánssal találkoztunk.˝ – mondta Weafer. Így több mint valószínű, hogy a Microsoft weboldala nagyjából zavartalanul fog működni a támadások alatt is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés