Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milyen tűzfalat válasszunk? Független tanácsok

Dotkom

Milyen tűzfalat válasszunk? Független tanácsok

A fentieket ígéri a január 15-ét a személyes tűzfal napjának kikiáltó weboldal, mely mögött azért komoly támogatók állnak.

A Microsoft és néhány neves, IT-biztonsággal foglalkozó cég közreműködésével egy olyan kampány csúcsosodott ki január 15-én, mely az otthoni felhasználók internetes biztonságának növelését hivatott elérni. A TruSecure hostolásával működő ˝Personal Firewall Day˝ weblap tanácsokat ad az információra vágyó felhasználóknak; ráadásul ezt – bevallásuk szerint – forgalmazó-semlegesen teszi.

Miért vállalták a támogatók ilyen feltétel mellett a weblap és a kampány üzenetének szponzorálását? ˝Ha általánossá válna, hogy az Internet olyan veszélyes, mint egy éjszakai séta egy gyanús környéken, akkor az mindannyiunk számára hátrányos lenne.˝ – fejtette ki véleményét Fred Felman, a Zone Labs marketingért felelős vezérigazgatója. Paul Robertson, a TrueSecure kockázatelemző részlegének vezetője szerint az eredeti elképzelés (a biztonságosabb otthoni rendszerek egyben az Internet globális biztonságosságán is javítanak) egyezik a támogatók törekvéseivel.

Természetesen azért mindegyik cégnek az is a célja, hogy eladja termékeit. A támogatók jelentős része – Sygate, Zone Labs, McAfee Security – tűzfalak értékesítésével is foglalkozik. S hogy miért érte meg a Microsoftnak csatlakozni a kezdeményezéshez? Redmond úgy tekint a Personal Firewall Day-re, mint egy lehetőségre, amely a Megbízható számítástechnika (Trustworthy Computing) kezdeményezésének ismertségét még szélesebb körre terjesztheti ki. Egyébként a nap egyben Bill Gates bejelentésének második évfordulóját is jelenti – bizony, Gates már két éve hirdette meg a Trustworthy Computinget.

Miért hiányzik egy nagyon fontos név a listáról? A Symantec azért maradt távol a tűzfal napjától, mert szerinte az a biztonság csak egy keskeny szeletére koncentrál. A cég szóvivője, Phil Weiler a következőképp nyilatkozott: ˝A tűzfalak ugyan nagyon fontosak, de a Symantec szerint ez csak egy része az átfogó biztonsági megoldásoknak. Az antivírus és a behatolásérzékelő alkalmazások egyaránt szükségesek napjaink összetett fenyegetésével szemben.˝



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés