Connect with us

Hirdetés

technokrata

Leáldozóban az asztali PC napja, jön a notebook ideje

Dotkom

Leáldozóban az asztali PC napja, jön a notebook ideje

Három év múlva a céges alkalmazottaknak már csak kevesebb mint a fele fog asztali PC előtt dolgozni; s majdnem ugyanennyien lesznek azok, akik 2006-ban munkájukhoz noteszgépet használnak.

Az asztali PC már nagyon régóta kitartóan jelen van a vállalati területen, mint az egyik legfontosabb munkaeszköz. Eltűnni ez a funkció az alkalmazottak számára nem fog, csupán rohamos léptekkel következik be az a változás, melynek során ezek a masinák lecserélődnek – notebookra. A Meta Group felmérése szerint az Egyesült Államokban a hordozható számítógépek árának csökkenése és a vezetékmentes hálózati hozzáférések robbanásszerű növekedése okán egyre többen választják ezt a lehetőséget akkor, amikor egy új (IT) munkahely kialakításáról van szó.

Steve Kleynhans, a Meta technológiai kutatásokért felelős szolgáltatásának vezérigazgatója közölte, hogy a vállalati szférában levő felhasználók 45 százaléka három év múlva is desktop PC előtt tölti majd ideje java részét, ám körülbelül 40 százalékuk munkáját már notebook vagy tábla PC fogja segíteni. A fennmaradó 15 százalék vékonykliensek vagy egyéb alternatív eszközök ˝rabja lesz˝.

Kleynhans szerint az USA-ban levő IT-alkalmazottak 60 százaléka mindennap úton van a munkája közben. Találkozóról találkozóra járnak, ügyeik elintézéséhez gyakran kell kimozdulniuk az irodából. Ezen dolgozók sokkal produktívabbak lehetnének, ha az alapvető információkhoz (e-mail, azonnali üzenetküldés, webböngészés stb.) hozzáférhetnének, s olyan feladatokat is képesek lennének elvégezni útközben, amelyekhez (asztali) számítógép kellene. Számukra a notebookok térnyerése a munkájukat jelentős mértékben segítő lépés. A trend felerősödése azonban messze nem jelenti az asztali PC halálát, jósolta a Meta Group vezetője; mindazonáltal fontossága jelentősen csökkeni fog az elkövetkező években a fejlett világban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés