Connect with us

Hirdetés

technokrata

1993 óta az IBM több mint 25.000 újítást szabadalmaztatott

Dotkom

1993 óta az IBM több mint 25.000 újítást szabadalmaztatott

Az IBM már tizedegyedik éve vezeti az egyesült államokbeli szabadalmak számát.

2003-ban az IBM rekordszámú, összesen 3.415 szabadalmat jegyeztetett be az Egyesült Államokban, mellyel már 11. éve a világ leginnovatívabb vállalatának számít. A szabadalmak számának növekedését elsősorban az „igény szerinti” számítástechnikai rendszerek és szolgáltatások idézték elő. Az IBM több mint 1.400-zal több szabadalmat jegyeztetett be, mint az utána következő vállalat.

Az elmúlt 11 évben az IBM újításai több mint 25.000 USA-beli szabadalmat eredményeztek. Ez csaknem háromszorosa a sorban utána következő egyesült államokbeli informatikai konkurens eredményének, és több mint a Hewlett-Packard, a Dell, a Microsoft, a Sun, az Oracle, az Intel, az Apple, az EMC, az Accenture és az EDS összesített produktuma.

2003-ban az IBM több mint 1.200 félvezető-gyártási technikára és technológiára nyújtott be szabadalmat, melyek között szerepel egy továbbfejlesztett „szilícium a szigetelőn” (SOI) chipgyártási folyamat (6563173. számú szabadalom: Silicon-on-insulator chip having an isolation barrier for reliability), és egy alapvető nanotechnológiai áttörés (6566665. számú szabadalom: Method and apparatus for linking and/or patterning self-assembled objects).

A 2003-ben kiadott szabadalmak számadatait január 12-én tette közzé az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala. Az amerikai Kereskedelmi Minisztérium egyik hatóságaként működő Szabadalmi Hivatal felel az Egyesült Államok szabadalmi és védjegyekre vonatkozó jogszabályainak végrehajtásáért, a szellemi tulajdonra vonatkozó javaslatokat ad a kormánynak, illetve kibocsátja a szabadalmakat.

Az IFI CLAIMS szabadalmi szolgálat is közzétette az eredményeket és a ranglistákat. Ez a vállalat gyűjti össze a CLAIMS szabadalmi adatbázist, és évenként beszámol a cégek részére kibocsátott amerikai szabadalmak számáról. Az IFI CLAIMS adatai szerint az IBM feltalálói még további 24 szabadalomban is szerepeltek, amelyeket más elsődleges bejegyzők részére adtak ki, így az IBM összesen 3.439 szabadalomban van érintve.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés