Connect with us

Hirdetés

technokrata

AMD-s noteszgép 700 dollárnál alacsonyabb áron

Dotkom

AMD-s noteszgép 700 dollárnál alacsonyabb áron

AMD processzor, Linux operációs rendszer, vezetékmentes hálózati hozzáférés, nagy tárkapacitás – ésszerű kompromisszumok szülötte az A535.

Néhány éve még az asztali számítógépeknél is olcsónak számított az a konfiguráció, melyet 700 dollár alatt tudtak forgalomba hozni; most ugyanez mondható el a notebookok szegmensében. Az Elitegroup Computer System (ECS) nevű tajvani gyártó nemrég az USA-ban megkezdte annak a 300 ezer noteszgépek szállítását, melyek pont ebbe az árkategóriába: 699 dollárba kerülnek. A számítógépet egyébként a desknote kategóriába sorolta be a gyártó, azaz az asztali számítógépeket leváltó szegmenst célozza meg termékével.

Az AMD 1400+-os Athlonjára épülő hordozható eszközök operatív tára (DDR SDRAM) 128 MB, ez egészen 640 MB-ig bővíthető. Ami memóriából picit szűkösnek tűnik, azt pótolja a háttértár kapacitása: a 2,5 colos merevlemez 80 GB-nyi adat befogadására képes. Kijelzőjének mérete 14,1 vagy 15 col lehet, melyen 1024×768 pixeles felbontás megjelenítésére képes. Integráltan a 10/100 Mbps-os LAN csatoló található meg benne, a modem csak választási lehetőség; ugyanakkor fel van vértezve Wi-Fi-vel: a 802.11b szabványt támogatja. A készüléken 4 darab 2.0-s USB port is helyet kapott.

Operációs rendszer gyanánt a Lindows LindowsOS Laptop Edition szoftverét használja az eszköz. Ez tulajdonképpen egy némileg módosított asztali Linux, a noteszgépeknél jelentkező igényekre szabva (bővebb információ itt olvasható). ˝Ez 300 ezres mennyiség is azt mutatja, hogy a 2004-es év a Linux laptopoké lesz.˝ – nyilatkozta magabiztosan Michael Robertson, a San Diego-i Lindows alapítója és vezetője.

Fizikai paraméterek

Méret: 33,4×27,4×3,4 cm
Tömeg: 2,7 kg (a 14 colos változat esetében)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés