Connect with us

Hirdetés

technokrata

Akár évi 15 százalékos költségcsökkenés a HP legújabb technológiájával

Dotkom

Akár évi 15 százalékos költségcsökkenés a HP legújabb technológiájával

Több mint 100.000 virtualizációs szoftverlicencet adott el a HP az EMEA-régió területén, valamint több ezer ügyfél használja a HP virtualizációs megoldásait.

A HP Adaptive Enterprise (Alkalmazkodó Vállalat) koncepciójának megvalósításában központi szerepet játszó HP Szolgáltatások szakemberei segítséget nyújtanak ügyfeleiknek teljes üzleti és IT környezetük felmérésében és optimalizálásában, ezt követően pedig – igény szerint – be is vezetik a kívánt megoldásokat illetve támogatást nyújtanak a lebonyolításhoz.

A HP Szolgáltatások által kínált felügyeleti opciók (például: tökéletesen közmű jellegű megoldások, outsourcing stb.) közül mindenki rugalmasan kiválaszthatja a szükségleteinek leginkább megfelelő konstrukciót. Ennek értelmében a HP minden eddiginél nagyobb figyelmet fordít a virtualizációs technológiák, szolgáltatások kidolgozására, mostani kínálatát pedig új technológiákkal és szolgáltatásokkal gazdagította. A virtualizáció fontos alappillére a környezeti változásokhoz rugalmasan alkalmazkodni képes nagyvállalati infrastruktúra kiépítését célzó HP Adaptive Enterprise stratégiának.

A virtualizáció névvel illetett informatikai szemlélet lényege, hogy a vállalat egységes, igény szerint megosztható erőforrásbázist hoz létre eszközeiből a még jobb kihasználtság és a rendelkezésre állás maximálása miatt. Továbbá ezzel képes lehet az IT erőforrásokkal kapcsolatos kínálatot és keresletet automatikusan összehangolni. A virtualizáció révén az ügyfelek informatikai költségvetésük csökkentésével párhuzamosan javíthatják üzleti reagálókészségüket, gyorsabban tudnak alkalmazkodni a piaci viszonyok és az ügyféligények változásához.

A Gartner nemrégiben közzétett jelentése szerint azok a vállalatok, amelyek nem aknázzák ki a virtualizációs technológiákban rejlő lehetőségeket, 2008-ig Intel szerverek esetén 25, RISC-rendszerek esetén pedig 15 százalékkal többet költenek majd évente hardverre, szoftverre, munkadíjra és irodatérre (valószínűségi érték: 0,7).

A HP már eddig is komoly forgalmat bonyolított az virtualizációs megoldások EMEA-régióbeli piacán. Többek között az ArboNed (Hollandia), a Denizbank (Törökország), az INRIA (Franciaország), a Queens University Belfast (Egyesült Királyság) és a Royal Vendex KBB (Hollandia) is a HP virtualizációs megoldásai segítségével növeli IT erőforrásai rugalmasságát.

Több mint 100.000 virtualizációs szoftverlicencet adott el a HP az EMEA-régió területén, valamint több ezer ügyfél használja a HP virtualizációs megoldásait, ami szintén hozzájárul a vállalat regionális szerver- és tárolópiaci pozíciójának erősödéséhez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés