Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az EMC felvásárolja a VMware-t

Dotkom

Az EMC felvásárolja a VMware-t

A VMware megvétele központi szerepet játszik az EMC stratégiájában: a cég a szerver és adattárolás virtualizáció egységesítésének fejlesztéséhez szükséges.

Az EMC határozott megállapodást kötött a palo altoi székhelyű VMware vállalat felvásárlására egy 635 millió dolláros tranzakció keretében. A VMware, egy rohamosan bővülő magánkézben lévő szoftver vállalat, világelső az Intel alapú informatikai szoftverek terén. A felvásárlás függ a szokásos záró kikötésektől és a szabályozási jóváhagyásoktól. Az ügylet befejezése 2004 első negyedévében várható.

A VMware megvétele központi szerepet játszik az EMC stratégiájában, amivel segít a vásárlóknak a költségeik csökkentésében, valamint a műveletek egyszerűbbé tételében azáltal, hogy a heterogén IT-infrastruktúrában virtualizációs technológiák alkalmazásával egyetlen közös tárolási és informatikai erőforrást hoz létre. A „Virtuális Információs Infrastruktúra” lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy üzleti igényeik változásával üzemen kívüli idő nélkül konfigurálják, illetve átkonfigurálják számítógépes alkalmazási és adattárolási környezetüket. Az EMC számításai szerint a VMware vezető pozíciója a szerver virtualizációban és az EMC fejlesztései az adattárolás virtualizációjában erős alapot nyújtanak majd a következő generációs információ életciklus menedzsment megoldásokhoz.

A VMware technológiája lehetővé teszi, hogy több operációs rendszer – többek között Microsoft Windows, Linux és NetWare – fusson egymással párhuzamosan, egymástól függetlenül egyazon Intel alapú szerveren vagy munkaállomáson, és a futtatott alkalmazásokat mozgatni lehessen rendszerek között üzletmenet-megszakítás nélkül. Ezek a „virtuális gépek” megszakítás nélkül integrálódnak a már létező fizikai infrastruktúrába és felügyelő keretrendszerbe, így a felhasználók nekik elkülönített erőforrást látnak, miközben az adminisztrátorok vállalatszerte globálisan felügyelik és optimalizálják az erőforrásokat.

A VMware szoftvereit mára világszerte több ezer vállalat alkalmazza kihasználatlan szervereik konszolidációjához, a szerver felosztáshoz szükséges idő lecsökkentéséhez hetekről másodpercekre, az alkalmazások terhelésének szervereken és munkaállomásokon át történő, szolgáltatás-megszakítás nélküli mozgatásához, a hardver karbantartással, üzembehelyezéssel és migrációval járó üzemen kívüli idő megszüntetéséhez.

A felvásárlás lezárása után az EMC egy 15-20 millió dolláros költséggel számol 2004 első negyedévében, hogy állja a VMware folyamatban lévő kutatásainak és fejlesztéseinek a költségeit és egyéb, az integrációhoz kapcsolódó, kiadásokat. A fent említett költségeket figyelembe véve a tranzakció 2004 első negyedévében várhatóan 0,01 dollárral hígíthatja a felhígított részvényeket és 2004-es pénzügyi év egészét tekintve nem lesz kihatással a részvényenkénti nyereségre. A VMware az EMC szerint várhatóan a 2005-ös pénzügyi évben eredményez majd tőkeszaporulatot, 0,01 dollárral növelve a részvényenkénti nyereséget.

A felvásárlás lezárása után az EMC a Vmware-t szoftver leányvállalatként kívánja működtetni a palo altoi székhelyről, a VMware jelenlegi elnök vezérigazgatója, Diane Greene irányításával. A VMware továbbra is a VMware termékek és megoldások fejlesztésével, eladásával és szolgáltatásával foglalkozik majd.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés