Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kik az elsődleges célpontjai a cybertámadásoknak?

Dotkom

Kik az elsődleges célpontjai a cybertámadásoknak?

Egy nemrég elkészült ENSZ jelentés szerint a nemzetek tekintetében az az ország felel a legtöbb cybertámadás indításáért, mely egyben a leggyakoribb célpontja is az ilyen eseményeknek.

A 228 oldalas jelentés szerint az Amerikai Egyesült Államok a digitális támadások legnagyobb forrása, ám ennek nagy része hazai földön csapódik le: az USA cégei, szervezetei és kormányzata az elsődleges célpontjai ezen támadásoknak. Mindezt megerősíti a digitális kockázatelemzéssel foglalkozó mi2g beszámolója is, mely az általa észlelt támadások számát 2003 első felében 91.088-ra teszi – ez pedig azt jelenti, hogy máris túllépték a tavalyi egész évben tapasztalt események mennyiségét.

A vállalat elemzése szerint 2002-ben 87.525 támadást észleltek, s ennek hozzávetőleg 37 százaléka irányult az Egyesült Államok ellen. A Symantec-re támaszkodó ENSZ jelentés azt állítja, hogy a tavalyi év második felében elkövetett ilyen események 35,4 százalékának az USA volt a forrása, melyet Korea követ 12,8 százalékkal. A további sorrend: Kína 6,9 százalék, Németország 6,7 százalék, Franciaország 4 százalék.

A spamküldők is leginkább az észak-amerikai kontinensen tanyáznak: 2003. márciusában becslések szerint a kéretlen levelek 58,4 százalékát az Egyesült Államokból indították útnak. Habár nekünk úgy tűnt, hogy rengeteg a kínai spam, a számok szerint hatalmas különbség van a második helyezett Kína és az USA között: a kérdéses időszakban a kéretlen leveleknek mindössze 5,6 százaléka származott a lassan másfélmilliárdnyi népességű országból. Az Egyesült Királyság dobogós lett 5,3 százalékkal, majd Brazília (4,9 százalék) és Kanada (4,1 százalék) következik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés